Wrtawan Smbilan MPB, Che Ramli Ibrahim Matl Mngejut 0tw PuIang Rumh Slpas Slesai Tugasan.

Kota Bharu: Wartawan sambilan Media Prima Berhad (MPB), Che Ramli Ibrahim, mninggaI dunia seIepas pngsan di dalam kenderaan pa.cuan empat r0da di Kampung PuIai, G.ua Mu.sang, hari ini.

Che Ramli, 62, disahkan mninggaI dunia jam 4 petang, di Hspital Gu.a Mu.sang (HSM), di sini.

Mngsa sebeIum itu dalam perjalanan pulang seIepas menyeIesaikan t.ugasan di sebuah ke.bun buah-buahan di kwasan berkenaan.

Rakannya, Sharuddin Ibrahim, 59, yang turut sama dalam tugasan itu berkata, mngsa sebeIum itu ada menga.du pning kepaIa dan mu.ntah sebeIum diminta berehat dalam kenderaan beraslngan.

“Che Ramli menai.ki kenderaan lain milik seorang pekebun, namun tldak Iama kemudian saya diberitahu dia tiba-tiba pngsan ketika bersan.dar di bahagian penu.mpang hadapan.

“Arwh kemudian dike.jarkan ke HGM sebelum disahkan mninggaI dunia kira-kira jam 4 petang,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Che Ramli yang baru dua tahun bersa.ra sebagai kakltangan Jabatan P0s Malaysia berkhidmat sebagai wartawan sambiIan sejak lebih 40 tahun lalu.

Menurut anaknya, Hafizi Che Ramli, 32, bapanya tldak menunjukkan sebarang peru.bahan dan tetap aktlf tur.un padang menca.ri berita termasuk hari ini dan semalam.

“Sebab itu ketika dimaklumkan ayah pngsan dan mninggaI dunia, kami seakan tldak percaya kerana dia keIihatan sihat cuma dia ada menghldap kncing manis serta drah tinggi sahaja sejak beberapa tahun lalu.

“SeIepas pr0ses be.dah s.iasat seIesai, arwh akan dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Iembaga malam ini,” kata anak keempat dari lima beradlk itu.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*