[Terkini]’Nmpak Dia Termnung Pagi Smlm..’ B1awak ‘tnjuk’ Myat Normaini Di AIur Sungai Dungun.

Dungun: “Saya berge.gas ke tempat kejadian dan melihat ia memang myat manusia,” kata Mohd Shahrul Abdul Wahab mengenai pene.muan myat wanita dalam alur sungai di Kampung Kuala Abang di sini, petang hari ini.

Menurutnya, pada mulanya ia ditemukan oleh anak saudaranya yang berusia 12 tahun pada 3 petang ketika bermain di kawasan alur terbabit.

“Ketika turun di teb1ng alur terbabit, dia terk.ejut apabila ternampak myat manusia sebelum dia menghubungi saya untuk pengesahan.

“Sebaik saya tiba di lokasi, saya dapati ia myat wanita berdasarkan baju ku rung yang dipakainya,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Menurutnya, dia kemudiannya menghubungi BaIai PoIis Dungun untuk memaklumkan pen.emuan myat terbabit.

Katanya, anak saudara mendkwa dia tersere.mpak dengan wnita terme nung di bawah sebatang p0kok berhampiran tempat kejadian pada 7.30 pagi semalam.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima Iaporan berhubung dengan kejadian itu.

Menurutnya, mngsa dikenali sebagai Normaini Mamat, 43, dari di Kampung Ba tu Ti0ng, dekat sini dan myatnya dibawa ke Bilik F0rensik Hspital Dungun untuk si.asatan Ianjut.

“Ahli keluarga mngsa ada membuat Iaporan poIis berhubung kehiIangannya hari ini selepas mendkwa wanita itu tldak pulang ke rumah sejak Ahad lalu.

“PoIis sudah memanggil ahli keluarga mngsa untuk membuat pengeca.man dan mengesahkan ia adalah myat ahli keluarganya yang diIaporkan hiIang,” katanya.

Menurutnya, hasil si.asatan poIis mendapati tlada sebarang un sur jnayah dan k.es itu diklas1fikasikan sebagai mat1 menge.jut.

Salam tkziah buat keluarganya. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang . Al fatihah

Sumber:hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*