[Terkini] ‘HiIangnya Doa Seorg lbu..’ Makcik Fajar Terk0rban, Kereta Dinaiki Ianggar Pokok.

KUCHING: Seorang ma ut, manakala dua lagi cede ra setelah kereta yang dinaiki terlibat dalam kemaIangan di Kampung Sungai Ladong, Simunjan pada Ahad.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia Negeri Sarawak memberitahu, kejadian yang belaku sekitar jam 5.30 petang itu melibatkan mngsa wanita Fajar Kuley, 72, yang m.aut di tempat kejadian.

Menurutnya, sebaik menerima Iaporan kejadian, sepasukan anggota dari BaIai Bomba dan Penyelamat Simunjan bergegas ke lokasi.

“Setiba di lokasi mendapati berlaku kemaIangan melibatkan sebuah kereta yang hiIang kawaIan lalu meIanggar pokok di tempat kejadian.

“Terdapat seorang mngsa perempuan ditemui tldak sedarkan diri di tempat duduk belakang dan berjaya dikeluarkan oleh orang awam manakala dua lagi mngsa di tempat duduk pemandu dan penumpang hadapan masih terseplt,” katanya menerusi satu kenyataan semalam.

Jelasnya, bagaimanapun kedua-dua mngsa lelaki yang berada di tempat duduk hadapan masih dalam keadaan sedar

“Kedua-dua mngsa yang terseplt itu berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba sebelum dihantar ke Hspital Simunjan untuk menerima rwatan akibat kecede raan yang dialami,” jelasnya.

Katanya lagi, manakala seorang mngsa wanita diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut.

Al fatihah

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*