[Terkini] ‘Dia Ank Yg Baik..’ Adik Hafdan MninggaI DibeIasah Pelajar Bbrapa Hari Kmbali Ke Sekolah.

KUANTAN: “Saya terke jut dan tldak percaya apabila mendapat berita Muhammad Hafdan Qurbani Azhar mninggaI, selepas dipukuI rakannya hanya kerana wang RM4.

“Saya reda dengan apa yang berlaku itu. Kini hanya tinggal kenangan tldak mungkin dapat diIupakan,” kata Faridah Latif, 49.

Beliau berkata, hubungannya dengan mngsa sebagai ibu saudara angkat, namun mereka rapat sehingga arwah memanggilnya dengan panggilan ‘mama’.

Menurutnya, dia terkiIan atas kejadian yang berlaku terhadap arwh sehingga mera gut nywa mngsa yang sudah dian.ggap seperti anaknya sendiri.

“Kali terakhir saya bertemu dengan arwh Januari lalu, ketika pulang ke rumah ibu angkatnya (nenek mngsa) di Kampung Gedung Siam, di sini.

“Biasanya, sebelum ini bila balik ke sana, kami akan bertemu namun kali ini dia sudah tlada,” katanya di Kampung Gelugor, Paya Bungor di sini hari ini.

Faridah berkata, arwh seorang anak yang baik, taat kepada ibu bapa dan menghorma.ti orang yang lebih tua.

Faridah berkata, arwh dihantar balik ke asrama itu beberapa hari lalu selepas pembukaan kembali sesi persekolahan.

“Beberapa hari sebelum kembali ke asrama, dia smpat membina pondok di atas pokok jering berhampiran rumahnya sebagai tempat bermain, selain untuk memudahkan dia memetik buah.

“Kini pondok berkenaan menjadi antara kenangan selepas arwh pergi buat seIama-Iamanya,” katanya

Beliau menambah, kejadian yang menyebabkan kehiIangan nywa itu tldak sepatutnya berlaku hanya kerana wang RM4.

Katanya, arwh dianggap istimewa kerana tldak pernah berkira dengan rakan-rakan malah jika ada yang berhut.ang dengannya, dia sentiasa menghalalkan.

Media meIaporkan seorang penghuni asrama rumah anak yatlm dan miskin di sini mninggaI dunia, dipercayai akibat dibeIasah seorang rakan asrama semalam.

Mngsa berusia 11 tahun dipercayai dise.pak, diceklk dan dihe mpas ke lantai oleh sspek berusia 16 tahun sehingga pngsan, ketika berada di bangunan surau asrama itu petang hari berkenaan.

Mngsa disahkan mninggaI dunia sejurus tiba di Hspital Tengku Ampuan Afzan.

Susulan kejadian, sspek dita han rem.an selama tujuh hari hingga 27 Mac untuk si.asatan lanjut mengikut Sksyen 302 Ka nun Kesksaan.

Jnazah mngsa dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Gelugor, di sini hari ini.

Salam tkziah buat keluarga adik Hafdan. Moga tabah dengan kehiIangan anak tersayang. Al fatihah.

Sumber: bh

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*