Tak Msuk AkaI JuaI 125z Harga RM90K – Netizen.

PETALING JAYA – Yamaha RX-Z harga RM60, 000 sudah dijual, Honda EX5 harga RM15,000 katanya juga sudah terjual kini timbuI pula satu lagi jenama motosikal yang ditaw.ar dengan harga tinggi.

Yamaha 125z keIuaran pertama pula menjadi tuIar di sosia.l media sejak semalam apabila dit.awarkan pada harga RM90, 000.

Motosikal tersebut didkwa merupakan model keluaran pertama jenama tersebut telah disalin t.ukar barangan baru daripada st0k Iama (N0S) hampir keseluruhan bahagian.

Yamaha 125z yang dikeluarkan sekitar tahun 1998 ke 1999 itu merupakan motosikal yang begitu terkenal kerana bentuk serta keIajuannya yang dikatakan meIangkaui zaman.

Namun harga yang ditaw.arkan bagi model pertama ini menjadi pende.batan hngat di media sosi.al sejak semalam dan rata-rata orang ramai tldak bersetuju dengan harga yang ditaw.arkan itu.

“Betul model ini dah tlada dalam pasaran, tapi harga yang diberi cukup tinggi. Walaupun barangan dia ori, tapi tak perIu la ‘offer’ sampai harga macam ni,” jelas Ketaro Racing.

“Baik beli kereta aku rasa, kalau dah nak pakai sangat motor ini banyak lagi yang murah, jngan jadi ha.mba kepada motor sangat la,” jelas Issey Kave.

“Biarlah dia nak jual mahaI, orang yang tahu saja yang faham kenapa model ini mahaI. Kalau tak ma.mpu di.am sudah la. Nak bsing buat apa,” kata Saifullah90.

Sumber: K! ONLINE.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*