Setiap Malam, Si Oyen Akan Menyelinap Ke Rumah Jirannya untuk Tidur Bersama Mereka

Apabila cuaca cantik di luar, John dan Alex Sanders lebih suka membiarkan pintu terbuka untuk menghirup udara segar. Mereka sedang duduk di dalam rumah dengan pintu terbuka luas kira-kira enam bulan lalu apabila seekor kucing muncul entah dari mana, menyambut mereka dan membuat dirinya di rumah.


Kredit: Kachorros.Shop

John Sanders memberitahu The Dodo, “Dia hanya berjalan-jalan masuk seperti dia memiliki perniagaan itu.”

Pasangan itu menemui nama Tigger pada tag kucing itu dan memanggil keluarganya. Mereka mendapati bahawa Tigger tinggal satu blok jauhnya dan merupakan peninjau kejiranan yang sangat baik. Tigger telah bersatu semula dengan keluarganya, dan pasangan itu menganggap itu adalah penghujung cerita, tetapi Tigger mempunyai idea lain.

“Dia kembali keesokan harinya, dan dia kembali setiap hari sejak itu,” tambah Sanders.


Kredit: Kachorros.Shop

Tigger kini melihat rakan terdekatnya yang baharu setiap hari, biasanya dua kali sehari, dan kerap kembali untuk menginap. Keluarga diraja Tigger hampir menerima bahawa dia akan melakukan apa sahaja yang dia mahu, dan dia memilih Sanders sebagai keluarga keduanya atas apa jua sebab.


Kredit: Kachorros.Shop

“Rutin Tig sendiri adalah seperti berikut: dia hanya pergi ke sana pada waktu malam, antara 9 dan 11 malam, dan dia pernah menghabiskan sepanjang malam di sana. “Alex akan membiarkan dia keluar untuk minum kopi,” tambah Sanders. “Sekarang kami berada di rumah semasa COVID, dia melawat kami antara jam 12 pagi dan 6 pagi, dan dia masih melawat kami pada waktu malam. Terdapat hari-hari apabila kita tidak melihatnya, tetapi mereka sedikit dan jauh di antaranya. “Kami melihatnya sekurang-kurangnya dua kali sehari, setiap hari.”


Kredit: Kachorros.Shop

Pada mulanya, kedua-duanya cuba melatih Tigger untuk kembali ke keluarganya pada waktu malam, tetapi mereka akhirnya berputus asa dan memutuskan untuk membiarkan Tigger tidur di mana sahaja dia suka. Mereka sentiasa mendengar meow Tigger, walaupun pintu dikunci, untuk dibenarkan masuk apabila dia tiba.


Kredit: Kachorros.Shop

“Ibu bapanya telah menyatakan bahawa Tig benar kepada dirinya sendiri dan telah memilih kami,” tambah Sanders. “Mereka telah menyatakan bahawa mereka hanya gembira dia hangat dan selamat dan tidak keluar di jalanan.”


Kredit: Kachorros.Shop

Pasangan itu tidak tahu mengapa Tigger memilih mereka dan terus menyelinap ke rumah untuk malam dan acara keluarga, tetapi mereka sangat gembira. Mereka memuja Tigger sehingga dia hampir menjadi ahli keluarga mereka, dan Tigger tidak akan melakukannya dengan cara lain.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*