Ketua Pemuda PAS Kelantan tegur Khairul Aming

Ketua Pemuda PAS Kelantan beri surat terbuka, tegur Khairul Aming beli tiket Coldplay

Kejayaan influencer, Khairul Aming mendapat tiket konsert Coldplay tempoh hari sememangnya membuat ‘iri’ ramai peminat band dari British itu.

Pukul 12 tengah hari dapat 4 tiket standing. walaupun que dalam toilet dari pagi dapat jugak beli 🥹 pic.twitter.com/nlL7QwDg4a

— Khairulaming (@khairulaming) May 16, 2023

Sokong gerakan geng pelangi?

Namun begitu, bukan semua pihak teruja dengan kehadiran Coldplay pada November depan apabila sesetengah pihak dari parti politik telah membantah kehadiran tersebut sehingga secara terang-terangan menentang penganjuran konsert itu.

Salah seorang daripada ialah Ketua Pemuda PAS Kelantan, Mohamad Kamal Mohamed yang melayangkan surat terbuka kepada influencer terbabit sebagai satu luahan kekecewaan kerana beranggapan Khairul Aming mempromosikan Lesbian, Gay, Biseksual, Transgender (LGBT).

Sedih dan kecewa

Ujarnya, dia berasa sangat sedih dan terguris hati apabila membaca posting yang dibuat Khairul Aming berkenaan konsert Coldplay.

Menurut Mohamad Kamal lagi, Khairul Aming tidak sepatutnya menjadi antara penyumbang kepada sebaran budaya kurang sihat kepada anak muda.

Doakan KA sedar akan khilafnya

Di akhir surat terbuka tersebut, dia mendoakan agar influencer yang juga merupakan usahawan itu dapat memperbetulkan khilafnya kerana kesan daripada membuat paparan membeli tiket konsert Coldplay begitu besar dan tidak terjangkau kepada anak muda negara.

Dah kenapa tiba2 bagi surat

Perkongsian yang dibuat oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Kelantan itu telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet. Walaupun ada yang menyokong tindakan ahli politik tersebut, namun kebanyakkannya berasa ‘pelik’ dengan sikapnya.

Masak salah, beli tiket salah

Kebanyakan mereka berasa kurang senang dengan tindakan menulis surat kepada influencer itu seperti dia membuat kesalahan besar apabila membeli tiket konsert yang dijual.

Lebih membuatkan ramai pelik adalah tuduhan Khairul Aming menyokong gerakan tidak bermoral hanya kerana berkongsi kejayaan membeli tiket konsert sahaja.

 

 

Sumber: Facebook Mohamad Kamal Mohamed, Twitter @Iqtodabal

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*