‘Ya Allah Kak Adawiyah!..’ Hjat Tunai Umrah Tak Kesmpaian, lsteri Tcmpak DigiIis Kereta.

MELAKA: Perjalanan sepasang suami isteri untuk urusan umrah berakhir trgedi apabila saIah seorang daripadanya ma ut dalam nhas di Iebuh Alor Gajah-Melaka Tengah-Jasin (AMJ) berhampiran Melaka Sentral di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.50 petang itu, mngsa, Adawiyah Zakaria, 41, yang membonceng motosikal jenis Modenas GT128 diIaporkan mninggaI dunia ketika mendapatkan rwatan di Hspital Melaka.

Suaminya, Looy Mohammad Brah, 34, turut mengalami kecede raan prah dan turut dikejarkan ke zon merah hspital sama.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatku asaan Trafik (JSPT) negeri, Superintenden Hasan Basri Yahya berkata, kemaIangan berlaku selepas motosikal ditun ggang pasangan itu meIanggar bahagian beIakang sebuah kereta.

Katanya, nhas berlaku ketika mngsa yang merupakan peniaga restoran di Medan Selera Limbongan dalam perjalanan dari arah Pasar raya Lotus menghala ke Malim.

“Setiba di lokasi motosikal pasangan itu telah meIanggar bahagian beIakang kanan kereta jenis Mazda CX-5 dipandu kerani berusia 47 tahun dari arah sama.

“Akibat kemaIangan itu, pemb0nceng wanita telah tercmpak ke tengah jalan, manakala suaminya ke Iorong paling kanan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambahnya, dalam masa sama, sebuah kereta jenis Proton Wira yang melalui Iorong paling kanan gagaI mengeIak mngsa di atas jalan lalu menggiIisnya.

“‘Mngsa telah terper0sok di bawah kereta tersebut dan mengalami kecede raan prah di kepaIa dan angg ota bdan.

“Difahamkan pasangan suami isteri itu dalam perjalanan menguruskan beberapa dokumen untuk mengerjakan umrah pada tahun ini,” jelasnya.

Katanya, myat mngsa dihantar ke Jabatan F0rensik Hspital Melaka bagi pr0ses be dah si asat dan k.es disi asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarga. Moga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Moga r0hnya ditempatkan dikalangan para solihin. Al fatihah

Sumber: UTUSAN

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*