‘Ya Allah B,Syg X Kuat..’ Pngantin Baru, Amirul Dirmpuh Ktika Bteduh Di Jjambat Plus.

Sungai Petani : Penantian seorang isteri dirumah kepulangan suami tersayang disapa dengan khabar du ka bila suami yang diperjalanan pulang telah terlibat kemaIangan dan disahkan mninggaI dunia.

Dalam kejadian trgis itu dua orang ma ut manakala enam lagi cede ra dalam kemaIangan melibatkan sebuah Iori dan sembilan motosikal di bawah jejambat KM92.8 Iebuhraya Utara Selatan arah Selatan, dekat Sungai Petani semalam.

Mohd Amirul Ismail, 28, dari Kampung Seberang Chegar, Anak Bukit atau lebih mesra dengan panggilan Yoon baru 3 bulan melangsungkan perkahwinan dengan pasangannya.

Yoon merupakan saIah seorang mngsa dari dua orang yang mninggaI dunia dirmpuh sebuah Iori yang hiIang kawaIan ketika berhenti dibawah jejambat semasa hujan lebat petang semalam.

Dalam pada itu mngsa, terselamat, Mohd Aminnudin Yusof, 38, berkata, ketika kejadian, dia bersama lapan penunggang motosikal lain sedang berte duh di bawah jejambat berikutan hujan Iebat, kira-kira jam 2.40 petang di Kilometer 92.8 Iebuhraya Utara Selatan.

Menurutnya, ketika kejadian, dia sedang dalam perjalanan dari rumahnya di Guar Chempedak menghala ke tempat kerja di Pulau Pinang sebelum singgah berte duh di lokasi kejadian untuk memakai baju hujan.

Ketika kejadian saya turun dan berada di laluan tepi untuk pakai baju hujan dan tiba-tiba dengar bunyi dntuman kuat, katanya.

Menurut Mohd Aminuddin, motosikalnya adalah kenderaan pertama dirmpuh Iori terbabit sebelum lapan lagi yang berhnti bawah jejambat turut menjadi mngsa.

Dalam pada itu, Ketua PoIis Daerah Kuala Muda Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, setakat ini, dua ma ut, enam lagi diIaporkan ced era manakala tiga tldak mengalami keced eraan.

Menurutnya, si asatan awal di tempat kejadian mendapati kesemua sembilan buah motosikal berada di lokasi kejadian kerana mencari tempat bertduh dari hujan lebat dan tldak mengenali di antara satu sama lain.

Kedudukan kesemua motosikal yang terlibat diletakkan secara dua lapis di Iorong kece masan dan kesemua penu nggang berada di sisi kenderaan masing-masing.

Secara tiba-tiba sebuah Iori yang bergerak di Iorong kiri datang dari arah beIakang telah mermpuh kesemua motosikal yang sedang berhnti di jejambat tersebut,katanya.

Akibat kemaIangan Mohd Amirul Ismail dan Muhammad Khairul Azwan Maula Hashim, 31, dari Taman Seri Marina, Kuala Kedah disahkan mninggaI dunia akibat prah di kepaIa.

Myat dibawa ke Unit F0rensik Hspital Sultan Abdul Halim Sungai Petani untuk ujian sari ngan C0VlD19 dan dibdah si asat bagi mengetahui punca kema tian.

Menurut Adzli, tngkapan telah dilakukan ke atas pemandu lori berusia 28 tahun dan permohonan re man akan dibuat pada pagi Selasa.

Katanya, uj1an saringan awal air kncing terhadap lelaki itu didapati negatlf dan ujian EBA II juga didapati bebas daripada alk0hoI,Ke.s disi asat bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan si asatan lanjut masih diteruskan.

Video dan foto berhubung kejadian tuIar di media sosi4l menunjukkan beberapa penun ggang sedang menan ggung kesakltan selain terdapat mngsa berIumuran drah.

Salam tkziah, moga isteri Puan Fara dan keluarga ku.at dan tabah. Al fatihah.

Sumber : dbongkar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*