Mengaku pernah minta cerai, Wawa Zainal hargai kesabaran Aeril Zafrel

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan isterinya Wawa Zainal merupakan antara pasangan yang sangat romantis. Mereka juga tidak s3gan berkongsi aktiviti seharian mereka bersama keluarga di media sosial buat tatapan peminat.

Menerusi perkongsian doktor perubatan dan pakar motivasi terkenal iaitu Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad di Instagram, beliau ada memuat naik satu ‘posting’ perbualan bersama pasangan romantis itu membahaskan isu perkahwinan.

Menerusi video berdurasi lebih kurang tiga minit berkenaan, pasangan selebriti tersebut berkongsi mengenai perjalanan rumah tangga mereka yang dipenuhi dengan suka duka.

Pada awal perkahwinan, pasangan ini memaklumkan pernah dihentam kontroversi cukup hebat melibatkan pernikahan mereka yang sedikit sebanyak telah menj3jaskan kehidupan serta sumber pendapatan.

Wawa akui pernah minta c3rai

Dalam pada itu, Wawa atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin mengakui dia pernah meminta c3rai daripada Aeril kerana ketika itu usianya masih muda dan masih belum matang.

Bagaimanapun, berkat kesabaran yang dimiliki oleh Aeril, perkahwinan mereka kekal sehingga kini.

“Pada waktu itu Wawa masih muda, kita sejenis belum matang maksudnya sikit-sikit g4duh, sikit-sikit benda yang kecil diperbesarkan. Sikit-sikit tanpa berfikir panjang, ‘eh kau cer4ikan aku’.
“Saya belajar daripada sikap Aeril untuk menjadi seorang penyabar. Masa tu Aeril sangat sabar melayan Wawa.” Ujarnya

Aeril banyak sabar

Selain itu, pelakon jelita itu turut menjelaskan bahawa dia banyak belajar melalui sikap Aeril yang penyabar dan menegaskan pentingnya sikap bertolak ansur dengan pasangan masing-masing.

“Alhamdulillah, Wawa pun tak sangka kami bertahan sehingga sekarang, sembilan tahun perkahwinan yang mana Wawa banyak terinspirasi daripada Aeril. Banyakkan bersabar dan bertolak ansur dengan pasangan masing-masing,” luah Wawa.

Sekadar makluman, Wawa dan Aeril Zafrel berkahwin pada tahun 2013 secara rahsia sehingga mengejutkan banyak pihak.

Walau bagaimanapun, setelah berkahwin hampir lapan tahun, mereka kini dilihat hidup bahagia bersama tiga orang cahaya mata.

Sumber: Instagram Prof Muhaya

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*