WaIaupun Di H1na Rumah Hampir R0boh , Wanita lni Tetap Bersyukur WaIaupun Hidup Serba Kekur4ngan.

WaIaupun Di H1na Rumah Hampir R0boh , Wanita lni Tetap Bersyukur WaIaupun Hidup Serba Kekur4ngan.

Se0rang ibu yang terkenal dengan c0ntent mencuit h4ti di aplikasi Tikt0knya.Walaupun hidup serba kekurangan, namun dirinya sentiasa bersyukur dan tabah meneruskan keh1dupan serta membesarkan anak-anaknya.

jelas terp4mpang kehidupannya di rumah kayu atas air yang serba kekurangan sehingga menimbulkan krit1kan dari orang awam yang seakan-akan mengh1na keadaan rumah wanita tersebut seperti hendak rob0h.

Malah bukan itu sahaja, malah dia juga sering menunjukkan pekerjaan hariannya di rumah tanpa sekalipun meng3luh. Jika dilihat dalam perkongsian oleh pemilik akaun Yoonachiee ini,

@yoonachiee Lanjutt😂💃tiktokan sambil buat kerja. Jadi aku sibuk hal aku jak. Tiada masa utk sibuk hal org lain😏#fypシ #sabahan #kitaupsamasama ♬ Madu Dan Racun – Arie Wibowo

Ini berpvnca daripada persoalan yang dia dapat mengenai botol berisi air yang memenuhi kediamannya. Jelasnya, ia hanyalah simpanan untuk pelbagai kegunaan termasuklah mencuci pakaian serta mandi.

Walaubagaimanapun, dirinya tidak pernah tergur1s dengan ucapan tersebut selain tetap bersyukur dengan nikmat diberi, Malah, dia jua meng4kui dia hanyalah insan biasa yang tiak pernah lari dari berbuat kesil4pan.

Menlihat pada ruangan komen, rata-rata net1zen turut menz4hirkan rasa tidak puas h4ti akan segelitir pihak yang gemar berfikiran negat1f. Malah, mereka juga tetap memberikan sok0ngan selain berharap agar insan itu terus bahagia dalam kehidupannya.

Malah, rumah mereka juga difahamkan sering sahaja terpv’tus bekalan air menyeb4bkan dia perlu menyimpannya dalam kadar yang banyak.

Komen netizen:

Sumber: keluarga

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*