Walau Berlainan Agama Kita Sebuah Keluarga, Ebit Lew Ziarah Gerej4, Sampaikan 100 Set Makanan, Kerusi Roda

Bila disebut nama Ebit Lew, pasti ramai mengenali insan hebat ini yang tidak pernah kenal erti penat dalam menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan. Tak kira di mana ceruk sekalipun, beliau akan turun padang membantu.

Bantuan yang dikirimkan pula tidak mengira perbezaan agama, warna kulit mahu pun taraf kehidupan. Selagi terdaya, selagi itu ‘hero’ ini akan terus berkhidmat kepada masyarakat.

Seperti baru-baru ini, Ebit Lew telah melaksanakan misi bantuan ke Sabah selama 10 hari di daerah Tawau, Lahad Datu, Kunak dan Semporna bagi membantu mereka yang memerlukan.

Antara persinggahan di dalam misi tersebut ialah Gereja St Dominit Katolik, Lahad Datu, di mana beliau teah menyampikan sumbangan berupa makanan, kerusi roda dan penutup hidung dan mulut.

Tadi ziarah kasih sayang ke Gereja St Dominit Katolik Lahad Datu.

Berjumpa dengan Father Simon. Baik dan lemah lembut orangnya. Beri hadiah 100 set makanan, 10 kerusi roda, dan facemask.

Berbual betapa pentingnya kasih sayang dan berkongsi kebaikan. Walau berlainan agama kita sebuah keluarga.

Terharu Father kenal saya, katanya selalu tengok Ebit Lew membantu semua orang. Ustaz chinese kan. Yer saya chinese. Ramai pelajar disini semua melambai-lambai saya. Sayang pada mereka semua.

Semoga menjadi asbab kebaikan dan kasih sayang- ebitlew.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Cara Mohon.

Sumber: Ebit Lew

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*