[VlDEO] Usap2 Bahu Je Terus Setel, Rider Dipuji Jadi Hero Damaikan 2 Lelaki Bertngkar

Tidak perlu dinaf1kan lagi apabila berlaku sesuatu ‘mus1bah’ di atas jalan raya, golongan ‘rider’ sering menjadi individu pertama tampil bagi membantu menyelesaikan apa yang perlu.

Bukanlah ‘busyb0dy’ atau masuk campur hal orang lain, tetapi sifat murni dan prihatin mereka kadang kala boleh mengelakkan situasi tertentu menjadi lebih bruk.

Tndakan seperti itu boleh dilihat daripada seorang penghantar makanan Foodpanda ini apabila menjadi ‘orang tengah’ dipercayai meIeraikan perseIisihan faham dua orang awam di tepi jalan.

Seorang pengguna aplikasi TikT0k heypej4l memuat naik satu video memaparkan dua orang lelaki seolah-olah sedang ‘berper4ng mulut’ sebelum didatangi ‘rider’ tersebut yang memberhentikan motosikalnya.

Cuba memahami situasi yang berlaku, ‘rider’ itu bagaimanapun tidak turun dari motosikal sebaliknya sedaya upaya menenangkan dengan cara ‘mengusap’ lengan serta menepuk bahu kedua-dua lelaki terbabit.

Beberapa saat selepas itu, dua orang lelaki berkenaan dilihat mula ‘berp1sah’ menuju ke kereta dan motosikal masing-masing tanpa membabitkan aksi yang lebih serius.

“Siapa cakap rider smpah? Steady abang panda Salute,” tulis heypej4l dalam video tersebut.

Meninjau ke ruangan k0men, video meraih 202,000 tontonan itu dihujani pelbagai komen warganet yang rata-rata memuji tindakan ‘rider’ berkenaan kerana berjaya mendamaikan antara kedua-dua pihak.

Malah, ada juga segelintir individu secara berseloroh mempersoalkan mengenai ‘ilmu’ digunakan selain menyifatkan ‘rider’ itu pasti seorang yang penyayang.

Terbaik abang Panda! Tengah sibuk kejar ‘order’ pun, sempat ‘alert’ dengan situasi yang berlaku di sekeliling. Moga sentiasa dilindungi sepanjang perjalanan mencari rezeki.

VlDEO:

Sumber: TikT0k heypej4l, OMM

 

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*