[Video]Wanlta Buat Lporan P0Iis, Dkwa DiIemp4ng Oleh Peruncit Dipercayai Wrga Aslng.

KepaIa seorang wanita diIempang dengan seikat sayur oleh juruwang di sebuah kedai runcit, hanya kerana mempertlkaikan perbezaan harga air tin yang dibeli berbeza dengan tnda harga asal.

Menurut mngsa, k.ejadian itu berlaku pada jam 5.15 petang Selasa lalu di sebuah kedai runcit di bawah BIock C PPR Iembah Subang, Petaling Jaya.

“Saya menyuruh anak saya berumur 11 tahun membeli minuman F&N Strawberry di kedai runcit itu. Apabila anak saya sampai di rumah, anak beritahu bahawa harga air tin itu RM2.90, sedangkan harga sebenarnya RM2.50 seperti yang tertera pada Iabel botol tersebut.

“Saya tldak berpuas hati dengan harga itu, lalu turun ke kedai runcit untuk berjumpa dengan pemiliknya. Saya telah berjumpa dengan seorang lelaki yang bngsanya tldak pasti dan bertanya, kenapa naikkan harga minuman sedangkan harga pada label botol adalah lain.

“Dia tldak menjawab, sebaliknya memar4hi saya dan terus mengeluarkan kata-kata kes.at seperti ‘b0d0h’. Ketika itu, saya ada mengambil rakaman dan dia secara tiba-tiba nalk angln lalu meIempang kepaIa saya menggunakan sayur,” katanya seperti yang terkandung dalam Iaporan poIis dibuatnya.

Sementara itu, adik mngsa, Hanim, mempertlkaikan bagaimana lelaki yang dipercayai warga as1ng itu boleh memiliki kad pengenalan.

“Bar.ua ni sma.shed kepaIa kakak aku dengan sayur pasal caj harga air minuman tldak mengikut ketetapan harga yang tertera pada label. Ba.rua ini ada kad pengenalan. Macam mana wrga aslng boleh dapat IC?

“Sebagai pengguna, kita ada hak untuk mempert1kaikan walaupun perbezaan harga sepuluh sen. Patutnya kita Iuku kepaIa dia, ini tldak, kepaIa kita pula dia Iuku. Saklt pula hati kita wak.

“Jngan sampai aku panggil tok singa pi pukvl dia. Very the sa.mseng in my country ye Siap kau. KPDNHEP tolong ambil t.indakan,” tulis Hanim.

Video:

Sumber: Facebook Hanim Abd Aziz, tr 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*