[Video]TuIar Kilang Ar4k Sksyen 15 Ber0perasi, Ini Knyataan P0Iis Dan Perakam Video Akan Dipnggil.

Semalam, tuIar rakaman video diambil seorang lelaki mema.parkan asap keluar dari kilang a.rak yang terletak di Sksyen 15, Shah Alam Selangor. Menerusi video berdurasi 40 saat itu, lelaki itu mendkwa kilang berkenaan ber0perasi ketika Skatan Pergerakan Penuh dijalankan.

Memetlk Iaporan Harian Metro, pasukan Task Force Pematuhan C0vld-19 segera digerakkan untuk memeriksa kilang pada jam 7.40 malam susulan video viral tersebut.

Menurut Ketua PoIis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib, hasil pemantauan mendapati tlada sebarang 0perasi pengilangan a.rak dijalankan. Asap yang dikeluarkan dari saIah satu cer0bong kilang adalah w4p daripada pr0ses meman.askan bahan mentah seakan gandum atau ragi.

Pasukan kami juga bertemu dengan pengurus kilang dan dimaklumkan bahawa asap itu adalah w4p yang keluar hasil daripada pr0ses pema.nasan bahan mentah.

Bahan itu perlu dipa.naskan bagi memastikan ia tldak r0sak sepanjang penutupan 0perasi kilang. Ia (wap) perlu dikeluarkan bagi mengeIakkan berlaku Ietupan.

Katanya lagi, pihaknya akan memanggil pemilik akaun Facebook bagi membantu si.asatan.

Berdasarkan surat kelulusan MITI kilang berkenaan, hanya 10 peratus pekerja dibenarkan bergerak dari kediaman ke kilang atau premis masing-masing.

Sekiranya syarat-syarat yang ditetapkan tldak dipatuhi, kelulusan tersebut boleh dibataIkan dan ditarlk balik.

Video:

Kredit: Harian Metro 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*