[Video]“Tiap Hari Kakak Meniti$kan Alr Mata..”, Kini Dlm Jagaan Kluarga, Adik Iuah Rasa TerkiIan.

Seremban: Wanlta hamil 12 minggu yang k0ma akibat dipkuI suami kini dijaga oleh adiknya, Fazariah Nordin yang berasal dari Bandar Sri Sendayan dekat sini.

Majlis Agama Islam Negeri Sembilan (MAINS) memaklumkan Jahidah Nordin, 43, kini menerima rwatan di Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ), Seremban atas permintaan keluarga selain mendapat nasihat daripada pihak Hspital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bahru.

“Fazariah ketika ditemui tengah hari tadi memaklumkan Jahidah pada mulanya dimasukkan ke Unit Rwatan Rapi HSA namun diplndahkan ke HTJ atas permintaan keluarga dan nasihat pihak HSA,” menurut MAINS dalam kenyataan di laman Facebook, hari ini.

Kenyataan itu menyebut MAINS, melalui Unit Khidmat Kesihatan, memaklumkan agensi itu telah menghuIurkan bantuan wang tunai sebagai permulaan dan mengambil beberapa makIumat lain bagi bantuan seterusnya.

Umum sudah tahu bulan lepas, kita semua dikjutkan dengan inslden seorang isteri yang 4 minggu mengndung di Johor dibela.sah suaminya. Meskipun terpksa hidup mere.mpat tvmpang rumah kenalan di sekitar KL, namun 38 hari kemudian sspek akhirnya telah dicek.up oleh pihak berkuasa.

Mengaku tak bersaIah.

Meskipun didkwa sengaja menyebabkan kecede raan serlus terhadap Jahidah Nordin, bagaimanapun dia mengaku tldak bersaIah dalam perbicaraan yang berlangsung di Mhkamah Sesyen Johor Bahru siang tadi.

Dalam pada itu, Rosmaini Abd. Raof turut mera.yu jam1nan dikurangkan dengan aIasan masih mena.nggung 7 anak dan 3 orang 1steri.

Walaupun mendirikan rumah tangga selama 7 bulan, namun Jahidah merupakan lsteri ketiganya.

 

Setiap hari kak Jahidah menit.iskan a1r mata..kau tetap dapat makan dan berjalan seperti biasa.

Dalam pada itu, Fazariah Nordin akui terkiIan memandangkan setiap hari kakaknya akan men1tiskan a1r mata walaupun tldak mampu resp0n terhadap keluarganya. Justeru dia merasakan perkara itu tidak adi1 kerana lelaki terbabit masih boleh ke hulu-hilir, sedangkan Jahidah kini terIantar saja.

Fazariah Nordin juga Iuahkan keke.cewaan apabila sspek dibenarkan ikat jam1n, sedangkan dia terga.mak mem1jak kakaknya sampai cede.ra ter0k. Justeru wan1ta ini berharap agar kead1lan akhirnya berpihak kepada Jahidah suatu hari nanti.

Video:

Sumber: hm, FB Fazariah Nordin YouTvbe Berita Harian.

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*