’Tak Sngka Itu Ibu..’Setelah 3 Minggu HiIang, Akhlrnya Identiti Myat Tb4kar Dikenalpasti.

Kuala Terengganu: Myat tnpa identiti yang ditemukan terbkar di tepi jalan di Kampung Padang Air di Kuala Nerus pada 17 April lalu disahkan wanita yang diIaporkan hiIang dari Marang.

Ketua Jabatan S.iasatan Jnayah Terengganu, Asisten Komisioner Mohd Marzukhi Mohd Mokhtar berkata, ia susulan keputusan ujian asld de0ksirib0nukleik (DNA) yang diperoleh daripada Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) petang kelmarin.

Menurutnya, identiti mngsa berusia 50-an disahkan sebagai orang yang dilaporkan hiIang selepas keluar rumah pada 16 April lalu.

“Kita sudah maklumkan keputusan ini kepada ahli keluarga mngsa dan mereka dijangka akan menuntut jnazah esok.

“Mengenai dua lelaki berusia 30-an dan 60-an yang dithan pada 1 Mei lalu, perlntah rman yang sepatutnya berakhir 8 Mei depan disambung sehingga 12 Mei ini.

“Kita sedang menyiapkan s.iasatan termasuk menylasat motlf pembnuhan mngsa,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Media sebelum ini meIaporkan seorang tukang sapu menemui myat tnpa identiti yang terbkar di tepi jalan di Kampung Padang Air di Kuala Nerus.

Kjadian disedari lelaki terbabit ketika mahu memulakan tugasnya di lokasi berkenaan 7.15 pagi sebelum ternampak as4p di dalam semak berhampiran.

Video:

Salam tkziah buat seluruh ahli keluarga arwh.sesungguhnya Allah lbih menyayanginya.semoga r0hnya dicucvri rahmat Allah. Al Fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*