Anak Mnangis Sdih Bila D0ktor Beritahu Ibu Dah Tak Dapat Diselamatkan.

Bagi mana-mana individu yang bergelar anak, kehiIangan ibu bapa menjadi saat yang paling menakvtkan dalam hidup mereka. Tak dapat digambarkan perasaan yang dilalui oleh kanak-kanak ini apabila terpksa menerima hakikat bahawa ibu kandungnya telah perg1 buat selama-lamanya.

Anak sedlh ibu mninggaI dunia

Kisah sedlh ini dikongsikan di akaun TikTok oleh seorang wanita yang dikenali dengan nama Suryana. Menurut wanita ini, kakak sulungnya yang digelar ‘kak long’ telah menghmbuskan nfas terakhir pada 7 April 2021 jam 3 pagi. Tetapi apa yang lebih mervntun hati apabila melihat keadaan anak bongsu daripada enam beradik sebak apabila mengenangkan pemerg1an ibu tercinta.

Berdasarkan video pendek itu kelihatan kanak-kanak perempuan yang dikenali dengan nama Nia ini berada di luar hspital sambil menunggu d0ktor membuat pemeriksaan terhadap ibunya. Ketika itu, dia langsung tldak mengetahui apa-apa tetapi tidak lama kemudian, doktor memaklumkan bahawa ibunya tldak dapat diselamatkan dan disahkan mninggal dunia.

Sebaik sahaja mendengar berita menge.jutkan itu, Nia dikatakan tldak dapat men4han sbak dan terus menangls.

Video:

Arwh kak long menghldap kncing manis, baru keluar w4d 0perate kaki. Dua tiga hari t.iada selera makan. Malam semalam kekeja.ngan terus tak sedarkan diri. Tak lama hspital maklumkan arwh dah tak ada.

Al fatihah.

Dalam video lain, Suryana menyifatkan arwh seorang kakak yang sangat baik, bertanggungjawab dan penyayang. Malah, mereka sekeluarga juga telah menganggap arwh sebagai ‘ibu kedua’ kerana sifat dan perwatakannya yang dikatakan sama seperti emak kandung mereka.

Video:

14 jam perjalanan, Alhamdulillah mak selamat sampai JB. Mak terkiIan sebab tak dapat jumpa kak long. Dah setahun juga mak tak jumpa kak long disebabkan ssah untuk rntas negeri. Al fatihah buat kak long.

Suryana juga berharap agar arwh ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sbaknya..

Video:

Sumber: ob, suryana_89

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*