[Video]‘Saya Terpksa R4hsiakan..’– Anak Mnangis $ebak Hnya Tahu Mak MninggaI Slepas Kebvmi.

KehiIangan orang yang kita sayang lagi-lagi ia merupakan ibu bapa yang tercinta merupakan momen yang svkar untuk diterima. Namun, sebagai hambaNya kita perlu akur dan reda dengan setiap ketentuan yang telah ditentukan oleh Allah S.W.T.

‘Harap anak-anak arwh kuat’

Seperti perkongsian seorang wanita di laman TikTok, dikenali sebagai Dielah Midi berkongsi sebuah video yang mengu.ndang sbak dan meraih perhatian netizen. Menerusi video tersebut wanita ini, membawa tiga kanak-kanak menziarahi kbur arwh ibu mereka dan menjelaskan dia ‘terpksa’ merahs.iakan perkara tersebut selama beberapa hari.

Difahamkan, kanak-kanak ini sama sekali tdak mengetahui ibu mereka sudah dijmput Sang Pencipta.

Harap anak-anak arwh kuat yaa Megat baru tahu mama dia dah mninggaI. M aaf Megat kami semua terpksa merahs.iakan selama beberapa hari ni.

Video:

Video tersebut bagaimanapun, meraih puluhan komen yang bertanyakan mengapa dia (wanita) berbuat demikian. Ujar wanita ini, apa yang dilakukannya adalah bersebab dan menjelaskan kanak-kanak itu sudah mula menerima kenyataan.

Kami rahs.ia bersebab, alhamdulillah Megat dah boleh terima kenyataan. Boleh ingat mamanya boleh diselamatkan lagi kat hspital, pun diorang ada cuma Megat tu ingat mama masih di hspital.

Menerusi satu video lain yang dikongsi memaparkan reaks1 gembira kanak-kanak ini yang menerima baju baharu.

Dah terukir senyuman di bibir anak-anak arwh ada yg de.rma baju untuk mereka.

Video:

Al-Fatihah

Sumber: Dielah Midi, ob

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*