[Video]Reaksl Brader Basikal Tak Pua$ Hati Lepas P0tong Kereta Buat Netizen Rsa Nk Mrah Blik.

Aktiviti berbasikal merupakan satu cara yang murah, selamat dan efektif untuk melangsingkan tbuh berb4nding p.il-p.il diet dan latihan di gim yang tidak mampu memberikan kesan yang diharap-harapkan.

Selain itu berbasikal juga dapat memperbaiki t.ahap k.esihatan diri. Aktiviti ini menyeronokkan dan mampu mengeratkan lkatan kekeluargaan jika dilaksanakan secara beramai-ramai bersama-sama keluarga dan sahabat handai. Aktiviti berbasikal juga mampu mengurangkan kos pengangkutan bagi mereka yang ingin berjimat.

Sejak kebelakangan ini, aktiviti berbasikal dilihat sudah menjadi trend. Kini, sudah ramai yang mula meminati dunia sukan berbasikal, bukan sahaja lelaki bahkan kaum wanita, malah glongan artis juga menunjukkan minat berbasikal.

Setiap kali melakukan a.ktiviti berbasikal, penunggang basikal perlu menggunakan laluan yang bersesuaian seperti yang disarankan oleh pihak berkuasa.

Pengarah Jabatan S.iasatan dan Penguatk.uasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Datuk Azisman Alias dalam kenyataannya sebelum ini meneg askan penunggang basikal yang ingin menjalankan aktiviti berkenaan perlu sentiasa mem.atuhi per.aturan jalan raya yang telah ditetapkan demi kes.elamatan diri serta pengguna jalan raya lain.

Azisman berkata, i.su penggunaan basikal di lebuh raya kini sedang hngat diperkatakan oleh orang ramai terutama penggemar aktiviti berbasikal.

Namun, berlainan pula dengan satu rakaman yang tular baru baru ini, menerusi facebook Dashcam Owners Malaysia dilihat seorang individu yang sedang berbasikal mem.otong sebuah kenderaan sambil meIuahkan rasa tldak p.uas hati.

M4af, Tak Perasan.

Dengan lebih 1000 komen telah dibuat, rata rata netizen menyuarakan dan meng.ecam individu yang menaiki basikal tersebut.

Video:

Reaks1 Netizen

Sumber: om

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*