[Video]PiIu, Wrga Emas Tunggang EX5 Mavt Di$eret Sejauh 3 KiIometer.

Temerloh: Wrga emas, Abu Samah Mohd Tahir Singah, 80, ma.vt selepas dia dan motosikal ditunggangnya dise.ret sejauh tiga kilometer oleh Nissan Frontier di Kilometer 10, Jalan Jerantut-Temerloh pagi semalam.

Dalam k.ejadian 8.30 pagi semalam, mngsa ma.ut di tempat k.ejadian aklbat cede.ra di bahagian muka, bahu kiri dan tuIang ru.suk ptah.

Ketua PoIis Daerah, Asisten Komisioner Mohd Yusri Othman berkata, s.iasatan mendapati kemaIangan berlaku apabila Abu Samah yang menunggang Honda EX5 dari arah Jerantut menuju ke arah Temerloh.

“Apabila sampai di tempat k.ejadian, penunggang motosikal itu dipercayai hendak masuk slmpang di kanan dan semasa membeIok, sebuah Nissan Frontier dipandu lelaki warga Ind0nesia yang tinggal di Kampung Paya Keladan bersama dua penumpang BangIadesh meIanggar mngsa.

“Nissan Frontier itu meIanggar penunggang motosikal terbabit di sisi sebelah kiri dan mngsa bersama motosikal dise.ret sejauh tiga kilometer sebelum jtuh,” katanya.

Beliau berkata, myat dibawa ke Unit F0rensik Hspital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS), Temerloh.

Katanya, ke$ mengikut Sksyen 41 Akta Pengangkutan Jalanraya (APJ) 1987.

Terdahulu rakaman video menunjukkan Nissan Frontier itu bergerak laju dengan motosikal mngsa ‘terIekat’ di depan kenderaan tular di media sosi4l.

Video:

Video: 

Sumber: hm 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*