MenCad4ngkan Kerajaan Benarkan Individu Dah Sw4b Test Boleh Rntas Negeri-Mila jirin

Ke.s harian C0vld-19 yang semakin meningkat setiap hari seolah ‘petanda’ awal penganut Islam di Malaysia bakal dihaIang daripada merntas negeri untuk pulang ke kampung halaman merayakan sambutan Aidilfitri.

Di media sosi4l, ramai yang mula meIuahkan rasa kece.wa dengan beberapa keputusan kerajaan dalam menangani pndemik ini. Mana tldaknya, sudah beberapa bulan rakyat Malaysia tldak dibenarkan merntas negeri untuk berjumpa ibu bapa dan keluarga tersayang melainkan atas urusan pekerjaan, kecem.asan, dan pelancongan bagi sesetengah negeri.

Be.rat mata memandang.

Di Instagram, penyanyi, Mila Jirin mem.uat naik satu posting yang menunjukkan seorang ayah sedang menan.gis kerana terlalu rindu pada anak-anaknya. Menerusi video tersebut juga, saIah seorang daripada anak warga emas itu cuba menenangkan ayahnya agar tldak mena.ngis lagi. Tambah anak tersebut, suatu hari nanti mereka sekeluarga pasti berkumpul semula.

Video:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin)

Sedlh melihat video tersebut, Mila mel0ntarkan pendapatnya agar kerajaan memberi kebenaran r.entas negeri. Mila mencadangkan individu yang telah membuat sw4b test diberi kebenaran merntas negeri berjumpa ibu bapa.

Majlis Keselamatan Negara (MKN) tak boleh ke buat S0P ‘wajib swab test dan negatlf’ beri kebenaran apply rntas negeri balik rumah ibu bapa sahaja buat mereka yang betul-betul perlu balik. B.erat mata kita memandang, berat lagi bahu memikuI.

Harap ada berita gembira

Setuju, hargailah masa orang tua yang masih ada.

Kerinduan ibu bapa lebih mematlkan daripada c0vld-19.

Sedlhnya rindu mak ayah dekat kampung dah. Harap ada berita gembira.

Rata-rata rakan artis dan netizen mninggalkan komen sedlh bahawa mereka turut merasai perasaan warga emas tersebut. Malah, ada juga yang masih berharap bahawa pihak kerajaan akan mengumumkan berita yang baik tldak lama lagi.

Sumber: Mila Jirin, ob

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*