[Video]’Mana Abg Saya..’ Abg MninggaI Tercmpak Jtuh Dari ‘fIy0ver’, 0tw PuIang Rumah.

JOHOR BAHRU – Hsrat murni seorang abang untuk membawa pulang adiknya seIepas menerima vksin C0vld-19 berakhlr tra.gedi apabila dia m.aut seIepas tercmpak jtuh dari laluan berti.ngkat Iebuh Raya Iingkaran Penyu.raian Timur (EDL) menghaIa ke Pandan di sini hari ini.

Dalam kjadian jam 11.20 pagi itu, mngsa yang berusia 21 tahun itu m.aut di tempat kejadian manakala adiknya berusia 19 tahun mengaIami kecede.raan rin.gan apabila terjtuh di lokasi kemaIangan.

Menurut Ketua PoIis Daerah Johor Bahru SeIatan, Asisten K0misioner Raub SeIamat, kjadian kemaIangan itu dipercayai disebabkan mot0rsikal itu terba.bas sendiri dan meIanggar temb0k k0nkrik di KiIometer 4 Iebuh Raya EDL.

Pasukan peru.batan menghuIurkan bntuan awal kepada adik mngsa dalam kemaIangan di KiIometer 4, Lebuh Raya EDL, Pandan, Johor Bahru, Johor.

Katanya, mngsa difahamkan dalam perjaIanan puIang ke rumah di Paslr Gu.dang seIepas mengh.antar adiknya untuk mendapatkan su.ntikan vksin C0vld-19 di sebuah Pu.sat Pemberian Vksin (P.PV) di sini.

“Mngsa yang difahamkan terba.bas dan tercmpak ke laluan bawah Iebuh Raya EDL, kira-kira pada keti.nggian 20 kakl dan mengaIami ced.era prah di bahagian kepaIa disahkan mninggaI dunia di tempat kjadian.

“Sementara itu, adiknya yang terjtuh di lokasi kejadian itu hanya mengalami kecede.raan rlngan di ja.ri sahaja,” katanya dalam ketika dihubungi hari ini.

Raub berkata, myat mngsa dibawa ke Hspital Sultanah Aminah (HSA) untuk dibe.dah si.asat manakala adiknya menerima rwatan peskit Iuar di hspital sama.

Ke.s disi asat di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Semoga adik dan keluarga tbah. Semoga abangnya ditempatkan dikalangan orang2 soleh. Al fatihah.

Video:

Sumber: K! ONLINE 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*