[Video]LeIaki Sntuh lsu Agama Ceder4 DipvkuI Pnghantar Makanan, 5 Dit4han.

Petaling Jaya: Seorang lelaki cede.ra dipukuI sekumpulan penghantar makanan di Sungai Way, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, pihaknya menerima Iaporan berhubung kjadian itu daripada seorang penghantar makanan berusia 19 tahun, pada 2.30 petang.

Beliau berkata, remaja itu mendkwa, Iaporan poIis berkenaan dibuat susulan tldak berpuas hati terhadap saIah seorang pelanggan yang menggunakan nama menyentuh sens1tiviti agama.

“Penga.du membuat tngkap layar pesanan daripada pelanggan berkenaan serta menuIarkannya ke aplikasi komunikasi kumpulan penghantar makanan di kawasan berkenaan.

“Keadaan itu menimbulkan kema.rahan kepada sekumpulan penghantar makanan yang lain dan mereka pergi ke rumah pelanggan terbabit yang terletak di Sungai Way,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohamad Fakhrudin berkata, pelanggan terbabit yang berusia 29 tahun kemudian dipvkul dan dibawa ke BaIai PoIis Sungai Way untuk t.indakan lanjut.

“Kjadian itu menyebabkan lelaki berkenaan cede.ra. Kami turut men.ahan lima penghantar makanan berusia 19 hingga 40 tahun yang disy4ki terbabit dalam kejadian berkenaan.

“Kami masih mengesan beberapa lndividu lain yang dipercayai terbabit dalam kejadian itu yang disi.asat mengikut Sksyen 298 Kanun Kesksaan kerana menggunakan keke.rasan dalam perhimpunan yang menyaIahi undang-undang,” katanya.

Beliau menasihatkan orang ramai supaya tldak menimbuIkan apa-apa lsu atau pr0vokasi menyntuh sensit1viti mana-mana agama dan bangsa lain yang boleh menggu.gat ketente.raman awam.

“Masyarakat diingatkan supaya tldak mengambil tlndakan melangkaui undang-undang dan menyerahkan kepada pihak poIis untuk menjalankan si.asatan,” katanya.

Terdahulu, satu video berdurasi 30 saat yang memaparkan seorang lelaki dipvkuI sekumpulan penghantar makanan tular di media sosi4l, hari ini.

Video:

Video: 

Sumber: hm 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*