[Video]Lagi 5 Hari Nak Nikah, BakaI Suami ‘Pngsan’ Tngok BakaI Isteri Mavt DiInggar L0ri.

Rezeki, jodoh, ajaI dan m.aut adalah ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT. Begitu juga dengan perancangan, meskipun kita sudah merancang tetapi Allah SWT yang akan menentukan segalanya dan percayalah perancangan-Nya adalah javh lebih baik.

Begitulah juga yang dilalui oleh seorang lelaki ini apabila terpksa menerima hakikat bahawa bakal isteri yang akan dinikahi 5 hari lagi telah prgi buat selama-lamanya.

Dah edar kad kahwin, cuba baju pengantin

Memetlk Iaporan Tribunnews, mngsa yang dikenali dengan nama Hiliyati akan melangsungkan pernikahan dengan bakal suaminya, Wan Hendrawan pada 5 Jun depan. Difahamkan, pasangan ini juga sudah membuat persiapan perkahwinan termasuklah dari segi pakaian, make up malah kad jemputan juga telah diedarkan kepada ahli keluarga, saudara-mara dan rakan-rakan.

Lebih mervntun hati apabila melihat video yang viraI di media sosi4l mema.parkan Hiliyati sempat mencuba busana pengantin yang akan dipakai pada 5 Jun nanti.

Kelihatan raut wajah Hiliyati sangat gembira dan seakan tldak sabar menanti hari bahagianya. Namun siapa sangka, video dan foto tersebut merupakan kenangan terakhir yang ditinggalkan Hiliyati. BeIum smpat menikmati kebahagiaan sebagai suami isteri, Hiliyati sudah dijmput Ilahi.

Video:

Menangls sampai hampir pngsan.

Menurut sumber, Hiliyati disahkan mninggal dunia pada 31 Mei 2021 selepas motosikal yang ditvnggang rakannya diIanggar sebuah lori. Difahamkan, ketika kemaIngan berlaku, Hiliyati berada di bahagian pembonceng.

Hiliyati sempat dikjarkan ke hspital tetapi tldak lama selepas itu, dia disahkan mninggI dunia. Selain ahli keluarga, pemerg1an Hiliyati turut dirasai oleh bakal suaminya, Wan Hendrawan.

Selepas mengetahui berita sedlh itu, Hendrawan menangls sehingga hampir pngsan ketika jnazah Hiliyati dibawa ke rumah dvka. Berdasarkan video yang dikongsikan, kelihatan Hendrawan yang berada dalam keadaan Iemah sempat dipa.pah oleh dua individu lain.

Sementara itu, Hendrawan menerusi akaun Facebooknya telah meIuahkan rasa sedlh dengan pemerglan insan tersayang.

Tlada yang terjadi di muka bumi ini melainkan kebesaran Allah, perkara yang kita sudah rancang dengan baik, ternyata disebaliknya, Allah mempunyai rancangan lain.

Disinilah kita ketahui segala yang kita rancangakan kita serahkan semua kepada Allah, agar ketika perkara yang dak diingini terjadi kita akan ikhlas menerimanya.

Video kenangan Hendrawan dan Hiliyati.

Sumber: Tribunnews, Wan Hendrawan, Adent Moh
, Ob 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*