[Video]Dtik Cma$ Kereta Terjvnam Dalam Tasik, lbu Dan Ayah Selamat, Tapi S4yu Anak Tk0rban.

MaIang tldak berba.u. Itulah ungkapan paling sesuai menggambarkan detik ce.mas yang berlaku kepada keluarga ini apabila kereta yang dinaiki telah terjvnam ke dalam sebuah tasik gara-gara jambatan yang dilalui mereka terptus.

Paling mervntun hati apabila mengetahui saIah seorang mngsa yang berada di dalam kenderaan tersebut disahkan mninggaI dunia.

Angln ke.ncang, jambatan pvtus.

Memetik Iaporan CNN lndonesia, lnsiden ngerl tersebut berlaku pada 31 Mei 2021 yang lalu di Dermaga Ambarita, lndonesia. Ketika kjadian, kereta yang dipercayai dinaiki empat orang ahli keluarga ini sedang menyeberang jambatan namun secara tiba-tiba jambatan penghubung di pelabuhan terbabit telah rntuh sehingga menyebabkan kereta jenis Toyota Avanza itu tenggeIam di dalam sebuah tasik pada kedalaman 10 meter.

Menurut sumber, ketika kapal berIabuh, kereta pertama hingga keenam yang berada di atas jambatan tersebut selamat menyeberang tetapi ketika kereta ketujuh melalui kawasan itu, angln tiba-tiba bertlup ken.cang sehingga menyebabkan jambatan terbabit terptus.

Seorang mngsa mninggaI dunia.

Berdasarkan video yang dikongsikan di TikTok, kelihatan sekumpulan lelaki termasuk pihak berkuasa berada di dalam tasik Danau Toba itu untuk menghulurkan bantuan kepada keempat-empat mngsa.

Bukan itu sahaja, mereka turut memberi life jacket kepada kesemua mngsa sebagai langkah keselamatan kerana blmbang kereta tersebut akan tenggeIam sepenuhnya.

Berikutan daripada lnsiden itu, tiga orang mangsa iaitu Neiny Safrina (33 tahun) Farida dan Zulkarnain Tanjung masing-masing berusia 72 tahun berjaya diselamatkan manakala Desy Marizdayani berusia 32 tahun yang berada di bahagian penumpang belakang disahkan mninggal dunia.

Difahamkan, pihak berkuasa sedang menjalankan s.iasatan lanjut berhubung k.ejadian ini.

Video:

Sumber: AhmadDavid616, CNN lndonesia,ob

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*