[Video]D4kwaan PmanggiI Radio PaIsu, Tlada Keluarga Tak Mkan 2 Hari – Datin Mastura.

Sebelum ini, tuIar di media sosi4l satu rakaman panggilan telefon ke Suria FM apabila seorang lelaki bercerita berkenaan sebuah keluarga yang dibantu yang berada dalam keadaan sangat menyedlhkan.

Menurut pemanggil tersebut, anak-anak kepada penerima bantuan sudah terbarlng tldak berdaya kerana dua hari tldak menjamah makanan.

Hal berkenaan menjadi tuIar dan nama ibu mertua kepada pelakon cantik, Mira Filzah iaitu Datuk Mastura Yazid yang juga ahli parlimen Kuala Kangsar disebut-sebut memandangkan kejadian berkenaan didkwa berada dalam kawasannya.

Video:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suria Malaysia (@suriamalaysia)

Menaflkan mereka tak ada bekalan makanan.

Justeru itu, menerusi media sosi4l Datuk Mastura, beliau telah mem.uat naik penjelasan dari Pejabat Parlimen Kuala Kangsar mengenai hal tersebut dan pihaknya juga sudah menemui sendiri keluarga terbabit bagi mendapatkan penjelasan.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan, keluarga berkenaan menaflkan bahawa mereka berada dalam situasi sesvkar itu dan ada menerima bantuan.

Dah bertemu dengan keluarga tersebut.

Selain itu, keluarga tersebut juga mengakui tldak pernah terptus bekalan makanan dan sama sekali tldak tahu berkenaan cerita yang disampaikan di radio Suria FM tempoh hari.

Oleh itu, Pihak Pejabat Parlimen Kuala Kangsar memandang ser1us berkenaan dkwaan-dkwaan paIsu ini dan mengge.sa tlndakan un.dang-u.ndang diambil.

Diakhir kenyataan tersebut, pihak parlimen turut mengge.sa semua pihak menghentlkan dkwaan-dkwaan palsu seperti itu dan meminta orang ramai memastikan terlebih dahulu sebarang berita atau khabar angin sebelum dikongsikan kepada umum.

Walau bagaimanapun, pihak pejabat parlimen berterima kasih kepada orang ramai yang mengutarakan perkara tersebut dan s.iasatan yang lebih tepat dapat dijalankan dengan segera

Sumber: Instagram Mastura Yazid,om.

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*