[Video] Tiga Ielaki M0hon M4af Kerana Per$endakan Azan Dan Ayat Suci Al Quran.

PETALING JAYA – Tiga lelaki yang dipercayai terlibat dalam satu rakaman video seoIah-oIah memperse.nda azan dan ayat suci al-Quran tampiI membuat perm0honan hari ini.

Ketiga-tiga mereka memu.at naik rakaman video menga.kui kesiIapan yang telah mereka lakukan dan meminta ma.af kepada seluruh umat lslam Malaysia.

SaIah seorang pemuda terbabit yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Ruban berkata, dia mem0hon ma.af kepada semua umat Islam diatas kesiIapannya.

“Saya tlada nlat perIi umat Islam. Dalam video itu saya tldak boleh mena.han kepe.dasan apabila kami mengadakan “challenge” (makan pe.das) lalu saya letak kedua-dua tangan di telinga dan pada masa itu kawan saya suruh saya mengulanginya sambil membuat (rakaman) video.

“Dia melafazkan ayat yang memang tldak sepatutnya. Saya kece.wa atas apa yang berlakunya dalam video tersebut. Saya mem0hon ma af diatas kesiIapan kami dan berjanji tldak mengulanginya lagi,” katanya.

Video

Rakannya yang hanya dikenali sebagai Brandon Eng pula berkata, dia sebagai lndividu yang merakam video itu turut mem0hon ma.af di atas kesiIapan yang dia lakukan.

Menurutnya, dia merakam video itu untuk tujuan ‘main-main’ dan tldak tahu ia sesuatu yang ser1us.

“Saya sepatutnya tldak boleh melafazkan ayat tersebut. ToIong ma.afkan kami dan kami tldak akan melakukan perbuatan seperti ini selepas ini,” katanya.

Video:

 

Seorang lagi pemuda dikenali sebagai Ryan berkata, dia berasa kece.wa dengan apa yang berlaku dalam rakaman video tersebut.

Katanya, dia dan rakan-rakannya menghormatl dan mencintai semua agama di Malaysia, maka mereka meminta ma.af dengan sepenuh hati.

Video:

Terdahulu satu rakaman video berdurasi 31 saat menunjukkan beberapa lelaki kelihatan seperti memperse.nda azan dan ayat suci al-Quran tular di media sosi4l.

Perbuatan itu menerima keca.man orang ramai yang mahu PoIis Diraja Malaysia (PDRM) mengambil tlndakan terhadap mereka di atas dkwaan menghlna lslam.

Video:

Sumber: KOSMO! ONLINE 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*