[Video] ‘Selalu Berjemaah..’ Pak J0 Dijmput IIahi Ketika Solat Subuh.

PETALING JAYA – TuIar satu rakaman televisyen Iitar tertu tup (CCTV) di media sosial berkenaan seorang wrga emas yang mninggaI dunia dipercayai di sebuah masjid baru-baru ini.

Menerusi perkongsian oleh Matttyoe10 di laman Twitter baru-baru ini, dia berkongsi tentang seorang wrga emas dikenali sebagai ‘Pak Jo’ telah mninggaI dunia ketika ingin menunaikan solat subuh.

Berdasarkan sebuah video berdurasi 45 saat yang dikongsikan Matttyoe10 di Twitter, dapat dilihat wrga emas itu sedang duduk bersedia untuk menunaikan solat subuh sebelum terjtuh dan tldak se.darkan diri.

“M0hon sede.kahkan Al-Fatihah untuk jemaah masjid saya yang mninggaI dunia disaat ingin menunaikan solat subuh berjemaah pagi tadi, arwh merupakan insan yang sangat uz.ur namun kehadiran arwh ke masjid lima waktu berjemaah sangat dihorma.ti.

“MaIu rasanya, Pak Jo nak turun naik tangga masjid pun pakai t0ngkat b.uruk sebab nak ke.jar solat berjemaah setiap hari dengan keadaan yang sangat uzu.r, tapi paIing awal sampai masjid,” katanya dalam ruangan p0sting tersebut.

Susulan perkongsian tersebut, rata-rata pengguna media sosi4l berasa ce.mburu dengan kema.tian wrga emas tersebut dan orang ramai mend0akan agar individu tersebut ditempatkan di dalam syurga.

“Allahuakbar pengakh1ran yang baik, semoga Allah S.W.T tempatkan arwh di dalam kalangan orang-orang yang beriman,” kata Kroolnizam.

“Semoga Allah S.W.T mengam.punkan d0sa beliau dan merahma.tinya supaya dia digoIongkan dengan orang-orang soleh dan diIapangkan di alam ku.burnya dan ditu.karkan kebur.ukan,” jelas Ashriqbasri.

“Kema tian yang dice mburui, masya-Allah, innalillahi wa inna ilaihi raji’un, semoga syurga buat beliau yang paling sed1h tengok dia smpat aminkan d0a lepas lqamat,” ujar Zeitarna.

Salam tkziah buat keluarganya. Al fatihah pak jo.

Sumber: K! ONLINE 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*