Vdeo remaja perempuan bergaduh tular, ‘rembat’ member sebab rebut abang angkat?

Masalah dalam kalangan remaja ketika ini biasanya mudah tersebar menerusi media sosial. Pelbagai kesilapan yang dilakukan oleh mereka menjadi bahan bualan netizen kerana dirakam dan dimuat naik ke media sosial untuk meraih viewers.

Tvlar ‘rembat’ member

Menerusi satu perkongsian yang tular di Twitter milik seorang pengguna dikenali sebagai 4shrf, dia telah memuat naik rakaman video sekumpulan remaja perempuan bergadvh di satu kawasan perumahan.

Sempat buat live katanya

Menurut 4shrf, remaja tersebut juga turut membuat live di media sosial masing-masing ketika ‘proses’ memb4ntai seorang remaja lain dilakukan.

Hal tersebut menjadi tular apabila ada yang men1nggalkan komen dan membuat rakaman skrin di telefon bimbit masing-masing.

Report p0lis dah dibuat

Difahamkan, mangsa yang dibelasah telah membuat laporan p0lis dan pengguna Twitter itu juga telah menyertakan sekali salinan tersebut.

Menerusi ‘report’ polis berkenaan, kes pergaduhan didakwa atas alasan berebut abang angkat.

Mangsa alami kecederaan

Dalam thread yang dibuat di Twitter itu juga, didapati mangsa mengalami sedikit kecederaan dan telah dibawa ke unit kecemasan untuk mendapatkan rawatan.

Bukan sebab jantan lah bang

Selepas video tersebut tular, seorang remaja yang dipercayai menjadi ‘ketua’ dalam membantai remaja lain itu telah tampil menjelaskan keadaan.

Menurutnya, kejadian tersebut berpunca daripada fitnah-menfitnah dan bukan sebab ‘jantan’ seperti yang didakwa. Namun begitu dia mengaku memukul remaja itu kerana berasa marah.

Dah sedap pukul nak settle cepat2 pulak

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan Twitter 4shrf dengan pelbagai maklum balas.

Ramai yang mengecam tindakan gadis berbaju kuning itu yang berlagak seperti taiko dengan memukul rakan sebaya sesuka hati dan menasihati mereka semua supaya tidak melakukan hal-hal kurang bijak itu lagi di kemudian hari.

Sumber : ohmymedia

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*