(Video) “Penuh pasir..”- Myvi H4nyut Dijumpai, M4yat Pertama Berjaya Dibawa Keluar

SEMALAM, tuIar satu video memaparkan situasi cem4s sebuah kereta Perodua Myvi berwarna putih yang dis3ret air banj1r dalam satu kejad1an.

Berdasarkan perk0ngsian ringkas Bernama TV, kejadian tersebut did4kwa berlaku berikutan fen0mena banj1r kilat yang meIanda sebuah kampung di Jalan Kionsom, Inanam di Kota Kinabalu hari ini.

Bagaimanapun maklumat lanjut mengenai kejad1an tersebut belum dikenal pasti setakat ini.

Sehingga kini tidak dapat dipastikan keadaan terkini m4ngsa di dalam kenderaan terbabit.

Tetapi menurut saIah seorang pengguna media sosial yang memberi komen di video tersebut, ia memaklumkan yang m4ngsa seIamat dengan keluar dari kereta dan berenang ke tepi sungai.

Kenapa pergi red4h jugak..

Macam mana keadaannya.. Allahu

Myvi Putih Dih4nyut Arvs Der4s Di Inanam, Sabah Ditemukan Awal Pagi Tadi

TERKINI, sebuah kereta Perodua Myvi yang dih4nyutkan 4rus der4s di Jalan Kionsom Lama, Inanam di sini lewat petang semalam ditemukan anggota Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Sabah bersama orang awam pada 7.20 pagi tadi.

Pusat Gerakan 0perasi JBPM Sabah dalam kenyataan hari ini memaklumkan kereta berkenaan ditemukan kira-kira 200 meter dari l0kasi ia dilapor h4nyut dan pada masa ini pasukan selam jabatan itu sedang menjalankan 0perasi pemuIihan kenderaan terbabit.

Menurut kenyataan itu pasukan bomba masih dalam usaha mencari dua lelaki m4ngsa kejad1an iaitu pemandu kereta bernama Simon Sanga Tupe, berusia 68 tahun dan seorang penumpang dikenali sebagai Juning, 30.

“Anggota pasukan seIam ada menemukan petanda m4ngsa berada di dalam kereta itu, bagaimanapun 0perasi masih dijalankan ketika ini dan pasukan sedang mendapatkan penges4han,” menurut kenyataan itu.

Sejak semalam tuIar video kejadian kereta berkenaan cuba menyeberangi sebuah jambatan yang diIimpahi air sebelum dih4nyutkan 4rus der4s ke dalam sungai berhampiran dalam kejadian kira-kira 6 petang.

Terkini! Seorang m4ngsa sudah berjaya di bawa keIuar

Ketua Balai Bomba dan PenyeIamat BBP Lintas, Agustavia Joe Guasi sebelum itu berkata, m4yat saIah seorang dari m4ngsa masih berada di dalam kereta.

Menerusi live tersebut kereta berkenaan sudahpun berjaya di bawa keIuar dan anggota penyeIamat ketika ini masih menjalankan 0perasi bagi mencari m4ngsa kedua.

“Anggota pasukan seIam ada menemukan petanda m4ngsa berada di dalam kereta itu, bagaimanapun 0perasi masih dijalankan ketika ini dan pasukan sedang mendapatkan penges4han.

Live dari portal Deasoka terus ke lokasi kejad1an

Sumber: BERNAMA, Bernama TV, Deasoka

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*