video Pengajaran Bagi Mereka Yang Selalu Buat Msalah Di Jalan Raya

Seorang penunggang motosikal dipercayai berusia lingkungan 40-an dirmpuh kereta di perslmpangan lampu isyarat berdekatan Aeon Bukit Indah, Johor Bahru, pagi tadi.

Video rakaman dashcam pemandu berhampiran berdurasi 22 saat itu menunjukkan, penunggang berkenaan muncul dari bahagian kiri dan terus menuju ke tengah jalan walaupun lampu isyarat masih merah.

Tldak diketahui sama ada lelaki itu memang sengaja ke hadapan atau motosikalnya mengalami ker0sakan. Dia yang memberhentikan motosikalnya di tengah jalan dirmpuh sebuah kereta Proton Wira yang tldak sempat mengeIak.

Mngsa diIanggar di bahagian betis kanan terlebih dahulu sebelum badan dan kepaIanya terhntak di cermin depan kereta yang kemudian terjtuh di jalan.

Tidak diketahui apa yang berlaku selepas itu tetapi di media sosial, netizen berpendapat kemaIa ngan itu tldak akan berlaku sekiranya mngsa bersabar menunggu lampu hijau.

Para pengguna jalan raya khususnya penunggang motosikal adalah dinasihatkan untuk tldak meIanggar lampu isyarat merah. Kebanyakan hari ini anda mungkin selamat, tetapi sekiranya nasib tldak menyebelahi, anda mungkin boleh terbabit dalam kemala.ngan yang mergut nywa.

Jngan disebabkan kecuaian diri, keluarga anda kehiIangan orang tersayang. Apatah lagi anak-anak yang kehiIangan tempat bergntung kasih sayang.

Lihat Video di bawah

Komen netizen 

Sumber: kedah version, tr via dbongkar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*