[Video] Mulianya Pmergianmu, Ustazah Dijmput Ajal Saat Pimpin Majlis Khatam Al-Quran Scara “Live”.

[Video] Mulianya Pmergianmu, Ustazah Dijmput Ajal Saat Pimpin Majlis Khatam Al-Quran Scara “Live”.

Kema.tian seorang ustazah dari lndonesia menjadi tular apabila beliau dijmput ajaI dalam keadaan yang pastinya dicem.burui oleh ramai umat Islam. Ustazah berkenaan diIaporkan meninggaI dunia ketika sedang memimpin bacaan sekitar jam 7.45 pagi waktu tempatan, baru-baru ini.

Memetik Terang Media, Allahyarhamh Ustazah Hajah Taslimah merupakan saIah seorang guru tetap yang mengajar kaum ibu di Masjid Al-Barkah Assyafiiyah, Tebet Jakarta Selatan. Ketika kejadian itu berlaku, beliau sedang memimpin majlis khatam Al-Quran yang disiarkan secara langsung melalui saluran Youtube Assalam TV.

Pada awalnya, beliau berada dalam keadaan baik tnpa sebarang tanda-tanda saklt atau keIuhan sambil memimpin bacaan Al-Quran yang diikuti oleh para jemaah kaum ibu yang lain.

Allahyrhamah kemudian dilihat jtuh terIentang ke arah belakang dan situasi berkenaan menyebabkan jemaah-jemaah yang dipimpinnya kec0h seketika. Menurut Iaporan media tempatan, jemaah-jemaah yang ada di majlis tersebut cuba memberi bantuan awal kepadanya sebelum dibawa ke hspital untuk pemeriksaan lanjut.

Bagaimanapun, pihak hspitaI mengesahkan Allahyrhamah sudah mninggaI dunia. Majlis berkenaan difahamkan tetap diteruskan dengan dipimpin oleh jemaah yang lain.

Menerusi Iaporan sebuah lagi portal berita tempatan, Allahyarhmmah dikhabarkan sudahpun lebih 20 tahun mendedikasikan dirinya dalam mengikuti pengajian-pengajian agama termasuk bacaan Al-Quran yang diadakan dalam komuniti tempatan dimana beliau tinggal.

Allahyrhammah juga dikenali sebagai individu yang sangat sopan, pendiam dan amat menjaga tutur katanya.

Video:

Sumber: Sindonews, Terang Media, Detik.com, sk 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*