Video ‘Mulianya Hatimu..’ Ab0y Iemas Ketika Bantu Jlran Selamatkan Diri Dalam Bnjir.

HuIu Langat : Dalam pada ramai sukarelawan seluruh negara berkampung di Hulu Langat membantu mngsa bnjir ketika ini, tidak ramai sedar ada insan yang terk0rban ketika memberi bntuan awal, Sabtu lalu.

Hashim Shamsuddin, 44, yang tinggal di Lorong Alang Lajim, Dusun Tua, di sini, terk0rban ketika membantu keluarga serta jirannya menyelamatkan diri ketika bnjir menjadi semakin ser1us.

Menurut anak saudaranya, Muhammad Syawal Fiqri Johari, 21, yang tinggal bersama Allahyrham, kejadian yang meng0rbankan bapa saudaranya malam itu tidak akan diIupakan.

Malam tu air de ras Iuar biasa sehingga jiran terangga terpksa menyeIamatkan diri dan Iari ke rumah kami kerana rumah kami ini agak tinggi.

Namun air terlalu besar dan naik dengan cepat ke dalam rumah memak.sa semua yang ada ketika itu termasuk kami bergerak ke rumah bersebeIahan yang lokasinya lebih tinggi.

Bagaimanapun ketika pr0ses itu Allahyrham yang sedang membantu memimpin mereka di hadapan, hnyut dibawa arus. Jnazah Allahyrham dijumpai di hadapan rumah jiran kami tidak Iama kemudian, namun dia sudah mninggaI dunia, kata Syawal.

Katanya, kehiIangan Hashim sangat dirasai kerana Allahyrham suka menolong orang tnpa mengira keadaan.

Malah Allahyrham juga berhnti kerja kerana mahu menjaga ibunya yang u.zur sebelum ini.

Allahyrham yang menjaga ibunya selama ini yang u.zur sehinggalah ibunya itu mninggaI dunia Mei lalu. Tak sngka hari ini kami pula kehiIanganya, jelas Syawal.

Kata Syawal, Iaporan be dah si.asat kemudian mendapati punca kema tian Allahyrham adalah kerana sera ngan jntung. Salam tkziah buat arwh Hashim, smoga ditempatkn dikalangan org2 soleh. Al fatihah.

Video:

Sumber: awani

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*