(video) “Cuba kau kerja situ dulu bang” Lelaki Ber4ng Kaunter Lambat Cakap Tutup, Netizen Tampil ‘Back Up” Akak Cashier

(video) “Cuba kau kerja situ dulu bang” Lelaki Ber4ng Kaunter Lambat Cakap Tutup, Netizen Tampil ‘Back Up” Akak Cashier

Di media sosial, tular sebuah video yang memaparkan seorang pelanggan lelaki sedang men3ngking pekerja ‘cashier’ (juruwang) wanita di sebuah pasar raya.

‘Mana tanda kata dah tutup?’ – Perakam

Rakaman yang tular sejak hujung minggu itu telah mendapat sebanyak 500,000 tontonan selepas menjadi bualan hangat wargamaya.

Lelaki itu telah menimbulkan kekec0han dengan meningg1kan suara kerana tidak berpuas hati apabila kakak ‘cashier’ memaklumkan kaunter yang dijaganya telah tutup.

Mana awak punya tanda tutup kaunter? Macam ini ke cara awak layan orang? Saya tak kisah, saya nak awak habiskan kat sini juga!

Difahamkan, lelaki tersebut beratur untuk membuat bayaran di kaunter bersama ibunya tetapi diminta untuk ‘berpindah’ ke kaunter yang lain.

‘Cuba kau yang kerja situ dulu, bang’ – Netizen

Walau bagaimanapun, video tersebut telah mendapat pelbagai reaksi yang rata-ratanya tidak bersetuju dengan cara lelaki berkenaan menegur.

Bukan dengan cara macam ini untuk buat teguran. Dia pun ada ramai lagi pelanggan nak kena uruskan.

Bagi warganet, isu itu boleh diselesaikan dengan cara baik serta saling menghormati antara satu sama lain. Selain itu, ada juga netizen yang m4rah lalu mencadangkan individu terbabit untuk ‘duduk’ di posisi yang sama dengan pekerja itu.

Cuba kau jadi cashier dulu, baru tahu erti penat berdiri lapan jam dengan nak kena layan perangai pelanggan lagi. Bukan kerja yang senang jadi juruwang ni.

Komen daripada netizen:

Sumber: Twitter, ohbulan

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*