(Video) ‘Bakal Menjadi Bangunan Tertinggi Di Malaysia Mengatasi KLCC’, Pemuda Ini Kongsikan Pemandangan dari Atas Bangunan

Sudah menjadi lumrah, mungkin ramai antara kita yang takut akan ketinggian. Ia adalah sebahagian daripada perasaan yang sememangnya wujud di dalam diri untuk melindungi kita daripada bahaya. Bila berdiri di tempat tinggi, pelbagai bayangan muncul di fikiran. Hanya mereka yang benar-benar berhati kering dan kental sahaja boleh menyahut cabaran bekerja di lokasi sedemikian, seperti pengendali kren.

Jarang kita tahu tentang pekerjaan pengendali atau operator kren ini. Namun dengan adanya media sosial, mereka kini boleh berkongsi mengenai bidang tugas mereka bersama orang ramai sepertimana dilakukan saudara Emy.ganu ini.

Pemuda ini juga turut berkongsi pandangan dari sudut atas kren, dipercayai dari atas menara PNB118 yang dijangka menjadi menara tertinggi di Malaysia mengatasi KLCC.

Dalam rakaman dikongsikannya, dapat dilihat beberapa orang pekerja sedang bekerja di atas kren yang cukup tinggi sehingga hanya menampakkan puncak beberapa menara sekitar di Kuala Lumpur.

Sumber: Emy.ganu via siakapkeli via kalamindah

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*