Vide0 Tumpang solat dirumah lepas hantar makanan, gadls akui jat0h hati dengan rider Fo0dpanda

Tidak dinaf!kan lagi, pekerjaan sebagai seorang ‘rider’ memang sangat menc4bar dek kerana pelbagai haIangan yang perlu ditempuhi sewaktu bekerja seperti fakt0r cuaca atau n4has jalan raya.

Biarpun sering berdepan pelbagai kesukaran ketika menjalankan tugas, ramai yang masih menjaga akhlak dan tidak lupa menunaikan ibadah sebagai seorang Hamba Tuhan yang Maha Esa.

Menerusi sebuah perkongsian di TikT0k baru-baru ini, seorang gadis dikenali sebagai Yaya bercerita tentang pengalamannya berjumpa dengan seorang ‘rider’ atau penghantar makanan yang cukup baik.

Minta izin tumpang solat

Sebaik selesai menghantar pesanan makanan, lelaki berkenaan meminta izin untuk tumpang menunaikan solat buat seketika di rumahnya.

Situ4si tersebut sekali gus membuatkan gadis itu ‘cair’ melihat kesopanan lelaki tersebut. Bukan itu sahaja, dia juga sanggpun menunggu di luar rumah untuk memberi ruang kepada ‘rider’ itu beribadah.

Di samping itu, Yaya memohon maaf jika ‘rider’ terbabit sudah menjadi milik orang.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen kagum dengan akhlak lelaki itu. Malah, ada yang memuji tind4kan Yaya kerana sanggup menunggu di luar untuk menjaga batas pergaulan dengan lelaki ‘ajnabi’.

Lelaki jaga solat buat perempuan ‘cair’

Sumber omm / ihangat / Via Mediaportal

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*