Usia hampir 30 tak kahwin lagi, makcik ramai2 doakan gadis jumpa jodoh

Golongan bujang pasti sudah jenuh menerima soalan ‘cepu emas’ yang berbunyi ‘bila nak kahwin?’, lebih-lebih lagi waktu ahli keluarga dan saudara-mara berkumpul ramai-ramai, betul tak?

Kadang-kadang, boleh sakit kepala jadinya bila terpaksa melayan soalan sensitif macam ni walaupun individu yang bertanya berniat baik atas dasar prihatin terhadap empunya diri.

Bagaimanapun, berbeza pula dengan apa yang terjadi pada keluarga seorang usahawan yang dikenali sebagai Nur Iylia Malek ini.

Oleh kerana Iylia masih belum mendirikan rumah tangga pada usia 29 tahun, makciknya sanggup membacakan doa agar dia dipertemukan jodoh dengan lelaki soleh secepat mungkin.

Menerusi sebuah rakaman video dikongsi menerusi aplikasi TikTok, kelihatan makciknya sedang menadah tangan berdoa kepada Allah SWT agar anak saudaranya berjumpa jodoh sambil diaminkan oleh sanak-saudara lain.

Doa jodoh!

@nuriyliamalek#doajodoh #doaku #fypmalaysia🇲🇾

♬ original sound – iyliamalek

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet menyifatkan Iylia cukup bertuah kerana dikelilingi sanak-saudara yang ‘sporting’ dan tidak bertanyakan soalan sensitif bertalu-talu terhadap dirinya.

Selain berharap agar doa makciknya itu dimakbulkan, ada juga warganet yang menawarkan diri untuk ‘masuk meminang’ Iylia. Amboi sempat lagi ya!

Untung makcik tak toksik

Okay lah berdoa, dari bertanya2 buat sakit hati

Kalau tak jumpa di dunia, inshaa Allah berjumpa di akhirat

Alhamdulillah, macam itulah baru bagus. Doakan yang baik-baik… Bukannya asyik bertanya ‘bila nak kahwin’ berulang kali, lagipun jodoh kan rahsia Tuhan.

Sumber: TikTok Nur Iylia Malek

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*