Usahawan Ini Redha Anak Dil4hirkan Svmbing – “Lambat Post Gambar Bukan Sebab M4lu”

Usahawan, penceramah motivasi dan selebriti media sosial, Andika Putera menafikan kononnya dia malu untuk berkongsi keadaan wajah anak sulung Alisha Puteri yang dilahirkan dengan keadaan b1bir svmbing, bulan lalu.

Menerusi satu perk0ngsian di laman Instagram, lelaki berusia 24 tahun itu sebaliknya menvnggu tempoh 44 hari sebelum mended4hkan w4jah bayi perempuannya di media sosial.

“Anak hebat, anak luar biasa, anak yang kuat. Anak kami, adalah seorang cleft lips (sumbing), kami dah tahu waktu baby masih lagi k4ndugan umur 5 bulan.

“Dika tak post gambar Alisha, bukan malu, bukan t4kut mvlut orang, tapi nak tunggu Alisha besar sikit, baru Dika akan post. Harini cukup 44 hari umur Alisha, Dika post.

“Adakah terfikir banyak nak post? Tak. Sebab Dika bersyukur apa sahaja yang Allah bagi. Dika bersangka baik dengan apa sahaja Allah bagi. Kita ini hamba Allah, kita ikut jalan Allah, bukan Allah ikut apa yang kita nak,” tulisnya di laman Instagram.

Menurut Andika, isterinya Ananda Natasha sedih apabila mengetahui anak mereka mengalami svmbing ketika bayi itu masih dalam k4ndungan kerana memikirkan tanggapan orang ramai sebelum belajar menerima ujian diberikan Allah SWT.

“Tapi tak lama, Alhamdulillah. Dika b4hagia di dalam. Nampak kasih sayang Allah di setiap ujian. Disini lah kasih sayang Allah, nak kita berg4ntung padanya. Nak kita teguh tauhid hati kita.

“Tak kisah lah, mak ayahnya, Alisha. Mesti ada sebab baik . Mesti ada hikmah yang sangat indah Allah cipta macam ni. Tidak mvngkin saja saja sebab Allah adalah Maha Pencipta yang Sempurna, sebaik-baik ciptaanNya,” katanya.

Terdahulu, Andika mencetuskan kontroversi apabila mengulas isu cur4ng dengan menyatakan p3rbuatan itu adalah dengan izin Allah selain kec4man netizen terhadap video promosi produk kesihatan lelaki yang dilakonkan berbaur lvcah.

Sumber: Instagram Andika Putera

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*