Treler merah: PoIis sahkan pemandu seorang wanita, mangsa alami luka

Baru-baru ini tular sebuah video yang agak menger!kan apabila sebuah Iori hampir menggiIis seorang penunggang motosikal. Namun kuasa tuhan menyelamatkan mngsa daripada maut.

RAKAMAN VIDEO CCTV TERSEBUT ADA DI BAWAH SEKALI

Sebut sahaja lori,treler,haulier mahupun prime mover, semua orang sedia maklum ini adalah jentera terbesar yang berada diatas jalan raya.

Menerusi sebuah posting di facebook oleh saudara Norza Man, dilihat sebuah treler yang berada di stesen petrol bergerak menuju keluar dari stesen terbabit setelah selesai mengisi bahan bakar.

Di hadapan treler berkenaan sangat jelas kelihatan seorang penunggang motosikal yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya.

Walau bagaimanapun, penunggang terbabit terselamat daripada nah4s. AlhamduliIIah….kejadian tersebut dipercayai disebuah stesen petrol BHB bersebelahan taipanco.

Berikut antara tindak balas warga.net terhadap kejadian tersebut :

Treler merah: Polis sahkan pemandu seorang wanita, mangsa alami luka

Sejak pagi tadi, tular sebuah rakaman kamera litar tertutup (CCTV) memaparkan seorang penunggang motosikal yang hampir digilis sebuah lori kontena sehingga mengundang rasa ‘gerun’ warganet.

Menurut laporan Sinar Harian, Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, siasatan awal mendapati kejadian itu berlaku di stesen minyak di Bandar Sultan Suleiman, Klang sekitar jam 8.30 pagi tadi.

“Ketika kejadian, sebuah lori kontena yang dipandu seorang wanita berumur 35 tahun membuat pusingan U di dalam kawasan stesen minyak, sebelum melanggar mangsa yang sedang mengisi angin tayar motosikalnya.

“Akibat pelanggaran tersebut, mangsa yang berusia 29 tahun telah terjatuh dan hampir digilis lori berkenaan,” katanya.

Bagaimanapun, beliau berkata kes masih disiasat bagi punca sebenar kejadian di bawah Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Malah difahamkan, mangsa yang dilihat terkejut menerusi rakaman CCTV mengalami luka pada tangan dan sakit bahagian kaki serta badan.

Sementara itu, tular satu tangkap layar daripada akaun TikTok di laman Facebook memaparkan seorang wanita ‘berposing’ di hadapan sebuah treler yang dilihat hampir sama dengan lori kontena tersebut.

Rata-rata netizen mendakwa wanita tersebut adalah pemandu lori kontena terbabit sekali gus memberikan kecaman kerana tidak berpuas hati dengan cara pemanduan yang nyaris meragut nyawa mangsa.

Tonton Video :

Sumber:Ohmymedia, Sinar Harian (Muhammad Aminnuraliff) , Facebook Norza Man & group

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*