Treler baru 3 hari ‘keluar’ terbak4r, pemandu akur rehat panjang -“Ujian buat aku”

Sejak semalam, tular di media sosial sebuah treler membawa kereta baharu terbakar di di Kilometer 227.2 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah Utara.

Beberapa buah kereta jenis Honda didapati turut sama terbakar dan musnah dalam kebakaran tersebut.

Beberapa kereta baharu musnah

Menurut laporan dari Utusan, sebanyak enam buah kereta berada di atas treler berkenaan dan empat daripadanya 100 peratus musnah.

“Secara keseluruhannya terdapat enam buah kereta di atas kenderaan berkenaan. Empat daripadanya musnah 100 peratus, sebuah terbakar 50 peratus dan sebuah lagi tidak terbakar,” ujar Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Rembau, Mohd. Izwan Md Said.

Terpaksa berehat panjang sementara tunggu treler siap

Dalam pada itu, pemandu treler berkenaan telah berkongsi luahan rasa sedih di atas kejadian tersebut. Menurut pemandu yang dikenali sebagai Hafiz Rosli, dia terpaksa ‘berehat’ panjang sehingga treler miliknya siap dibaiki.

Tambahnya, kejadian tersebut merupakan satu dugaan besar buatnya dan tiada trip sepanjang tempoh treler dibaiki di bengkel.

@hafiz_rosli91 sedih tak dapat di selamatkan ,ujian untuk aku 😢 xde trip la lagi pas nie tggu treler siap mmmmm #fypシ゚viral🖤tiktok #masukberandafyp #pilotdaratmalaysia #carcarriermalaysia #jomberkawan🤝 ♬ original sound – YusufAzmiOfficial

Treler baru 3 hari ‘keluar’

Difahamkan, treler tersebut baru tiga hari ‘keluar’ selepas dia membeli kenderaan berat itu. Video ketika dia menandatangani dokumen jual beli juga dimuat naik ke aplikasi TikTok.

@hafiz_rosli91 #CapCut saya Lamar awk ye #fypシ゚viral🖤tiktok #pilotdaratmalaysia #masukberandafyp #carcarriermalaysia #jomberkawan🤝 ♬ suara asli – 🄽🄰🄹🅆🄰🅁🄸🅂🄲🄰

Banyakkan bersabar bang

Perkongsian berkenaan telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata warganet menzahirkan rasa dukacita kepada pemandu treler berkenaan diatas ujian yang dialami.

Mereka juga memberikan kata-kata semangat di mana mungkin akan ada rezeki lain. Mereka juga bersyukur kerana tiada sebarang kemalangan jiwa berlaku dalam kejadian petang semalam.

Sumber: Utusan (Nor Ainna Hamzah), TikTok Hafiz Rosli

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*