Tokoh Al-Quran Dan Taranum, Ustaz Nik Azizan MninggaI Dunia.

Putrajaya: Tokoh al-Quran dan guru taranum, Ustaz Nik Azizan Nik Jaafar mninggaI dunia di Hspital Kuala Lumpur (HKL) pagi tadi.

Berita pemergian Allahyrham dikongsikan ahli keluarga yang menyatakan arwh menghmbuskan nfas terakhirnya jam 7.30 pagi tadi.

Sementara itu, Menteri di Jabatan Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Idris Ahmad merakamkan ucapan tkziah kepada seluruh ahli keluarga AImarhum Ustaz Nik Azizan.

Menurutnya, Allahyrham adalah tokoh al-Quran dan ilmu taranum yang banyak memberi didikan kepada qari termasuk kanak-kanak dan remaja di sekolah.

Katanya, sebelum ini Allahyrham aktif menyampaikan ilmu al-Quran melalui pelbagai saluran sebagai pembimbing rancangan Jom Taranum di TV9 dan rancangan Tartil di Radio Institut Kefahaman Islam Malaysia (Ikim).

“Beliau juga banyak menyumbang bakti sebagai Ahli Jemaah Hakim Majlis Tilawah al-Quran Peringkat Wilayah Persekutuan anjuran Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

“Semoga Allah SWT memberi keam punan serta merahma.ti segala jasa bakti AImarhum sepanjang berbakti dalam bidang pembangunan ilmu al-Quran dan dakwah di negara ini, “katanya.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*