‘Tkde 0rg Lain Ke..’ TV Alhijrah Dikec4m Gara2 Undng Kak L0ng 7E Sbgai Tetamu Jmputan.

Pasti ramai tahu baru-baru ini tular video am.uk seorang wanita dikenali sebagai Kak Long di sebuah kedai serbaneka 7Evelen masih lagi menjadi bualan netizen.

Meskipun sudah membuat perm0honan ma af namun netizen memperkatakan mengenai kesiIapannya itu. Lebih menimbulkan kema rahan netizen apabila tular video wanita itu dipanggil untuk membuat review makanan.

Terbaru, stesen TV Alhijrah dikec.am truk apabila memanggil Kak Long 7E itu sebagai tetamu khas untuk sebuah program.

Difahamkan, perkara itu dikongsikan oleh pendakwah bebas PU Amin di Facebook miliknya. Bagaimanapun posting itu telah dipa dam selepas menerima banyak keca man.

Bagaimanapun perkongsian itu sempat di screenshot oleh netizen dan menjadi bualan ramai di media sosi4l yang mempers0alkan tindakan pihak produksi menjemput Kak Long sebagai tetamu jemputan.

Turut tular di laman Twitter perkongsian seorang peguam dikenali sebagai Muhammad Syarafi yang mempersoalkan adakah stesen TV berkenaan keku rangan k0nten untuk berkongsikan perkara yang lebih berilmiah.

Malah, peguam itu bertanyakan adakah stesen TV tersebut mahu mengikut jejak langkah program Melodi dengan menjemput Kak Long 7E.

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang berpendapat tindakan TV Alhijrah itu hanya untuk meraih rating apabila melakukan pubIisiti murahan.

Tidak k.urang juga, ramai yang tertanya-tanya mengapa orang b1adap sering mendapat perhatian. Malah, ada yang mengatakan inilah masalah di Malaysia dan disebabkan ini juga industri penyiaran tldak akan maju.

Sementara itu, sebentar tadi, pihak TV Alhijrah telah pun mengeluarkan kenyataan media mengenai lsu tersebut serta mengambil keputusan untuk menan.gguhkan penyiaran episod tersebut.

Sumber: rk

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*