D0a Terakh1r Sebelum AjaI Di Pagi Jumaat, TinggaIkan Isteri Dan Dua Anak Masih Kecil.

Tanah Merah : Seorang peniaga mvtt selepas motosikal yang ditvnggangnya terb4bas masuk ke dalam l0ngkang di Kampung Peralla 2, Gual Ipoh di sini hari ini.

Dalam kejadian pada jam 12.20 tengah hari itu, mngsa, Mohamad Saifuddin Mat, 30, mninggaI dunia di lokasi kejadian selepas mengalami kecede.raan p4rah pada beberapa bahagian anggota bdan.

Innalillahi wa inna ilaihi raji’un, Salam tkziah buat keluarga arw4h Mohamad Saifuddin Mat.

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْف
“Allahumma firlahu warhamhu waafihi wafu`anhu”
arwh sememangnye seorang yang baik hati dan tidak pernah bersikap smbong. malah dia banyak membantu orang disekelilingnye”.

“Ya Allah, ampunilah d0sanya, berilah rahmatMu ke atasnya, sejahtera dan terimalah segala kebajikannya, tempatkanlah beliau di Syurga-Mu..” Aamin Ya Rabbal Alamin – Bikempare

Ketua Jabatan Slasatan Dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Mohd. Zamri Mohd. Rowi berkata, kejadian berlaku ketika mngsa yang menvnggang motosikal berkuasa tinggi jenis Honda CBR 1000RR dari arah Kota Bharu menghala ke Gual Ipoh di sini.

Apabila tiba di lokasi kejadian, motosikal ditvnggang m4ngsa dipercayai hiIang kaw4lan ketika melalui kawasan selek0h.

lnsiden itu menyebabkan, motosikal mngsa terb4bas sebelum tercmpak masuk ke dalam l0ngkang yang berada di bahu kiri jalan, katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohd. Zamri, mngsa disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian dan myatnya dibawa ke Hspital Tanah Merah untuk dibed4h slasat. Ke$ dislasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Innalillahhiwainnailaahirojiun. Terkejvt bru tw berita pemerg1an abe din , Mohamad Saifuddin Mat.

Semoga abe Din tenang di sana, Smalam bru naik Status kot wsap abe din aktif lg, tp rupa rupanya tu la yg last, Senior dn abg kpd shbt form 6 dlu Ujie Eyana

Status terakhir beliau:

Orgnya baik dn Iemah lembut, Dlu dylah ketua pengawas SMK Puteri dn slalu jd pimpinan bacaan d0a dn bcaan Yassin dn Al Quran kt sekolah. Sgt2 disenangi cikgu2 dn adk senior. Smoga Allah terima segala kebaikan dn amalan – Muhammad Firdaus Mustafaa

Minatnya pada motosikal kuasa tinggi hingga akh1r hayat, semoga isteri dan keluarganya tabah. Tlada lagi suami tersayang dan papa untuk anak anak ini perg1 dijempvt ilahi pagi jumaat yang mulia.

Alfatihah.

Sumber: mt

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*