Tiga Pnunggang Mtorsikal PuIang Dari Kerja MninggaI Dunla Dirmpuh Kereta Preve.

Sitiawan: Tiga lelaki yang masing-masing menu.nggang motosikal, m.aut selepas dirempvh Proton Preve di Kampung Sitiawan di sini, hari ini.

Difahamkan, seorang penumpang kereta turut ced.era dalam kemaIangan itu, manakala ldentiti semua mngsa masih beIum dikenal pasti.

Ketika kejadian, ketiga-tiga penvnggang berkenaan dipercayai dalam perjalanan pulang dari tempat kerja di Kawasan Perindustrian Kampung Acheh di sini, manakala kereta datang dari arah berte.ntangan.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Sitiawan Mohd Zaki Zainol berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada 5.28 petang dan sepasukan angg.ota diketuai Khairul Azizi Kamaruddin bergeg.as ke lokasi.

Menurutnya, 0perasi turut dibantu angg.ota BBP Seri Manjung.

“KemaIangan itu menyebabkan tiga penunggang motosikal mninggal dunia di lokasi kejadian dan difahamkan mereka dari arah Kampung Acheh.

“Kereta berkenaan pula dinaiki tiga lndividu yang seorang daripadanya pa.rah dan dibawa ke hspital sebelum bomba tiba,” katanya ketika dihubungi.

Mohd Zaki berkata, kema.tian mgsa disahkan petugas kesihatan yang hadir dan myat diserahkan kepada poIis untuk tlndakan lanjut.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Manjung Asisten Komisioner Nor Omar Sappi mengesahkan kejadian dan memaklumkan si.asatan lanjut dilakukan mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*