Syanie sah bergelar isteri kali ketiga, Terpikat kegigihan suami pancing hati

Setelah setahun menjalin cinta, pelakon dan pelawak Syanie Hisham selamat bergelar isteri kepada pilihan hatinya seorang duda Zahiril Hafiz Mohammed Nor pagi tadi.

Menerusi laporan BH Online, majlis yang serba ringkas itu diadakan di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) dengan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan.

“Tiada wang hantaran disediakan. Sebaliknya, mas kahwin dalam bentuk gelang emas. Syanie hanya menyarungkan cincin ke jari manis suami sebagai tanda temeterai ikatan.

“Alhamdulillah, majlis berlangsung sempurna seadanya,” kata pelakon filem Senario The Movie itu.

Aktres yang berusia 47 tahun itu berkata, dia dan suami yang merupakan seorang perunding kewangan sebelum ini berhasrat menganjurkan majlis resepsi pada Ahad ini, namun terpaksa ditunda.

Selain itu, Syanie yang sebelum ini pernah mengalami kegagalan rumah tangga sebanyak dua kali turut mengakui bukan mudah untuk membuka hatinya menerima lamaran lelaki.

“Namun, kejujuran dan keikhlasan Zahiril membuka hati saya untuk kembali menikmati kemanisan ini. Jika diikutkan, Zahiril mula mendekati saya sejak tiga tahun lalu. Ketika itu, saya fikir belum masanya mencari pengganti.

Pengajaran lalu mematangkan saya. Namun, sejak setahun lalu, dia bersungguh-sungguh mahu ‘memancing’ saya.

“Sikap budiman Zahiril menjadi antara sebab hati saya tersentuh. Dia lelaki pertama berani beritahu ibu dia mahu berkahwin dengan saya,” jelasnya.

Syanie pernah berkahwin pada 1996 dan bercerai pada 2002. Manakala perkahwinan kedua pula pada 2014, namun berpisah dua tahun kemudian.

Sumber: BH Online (Zaidi Mohamad) , Instagram -thelane.my

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*