[Terkini]’Ya Allah Kesayanganku..’Suami Dan Anak Dijmput IIahi Dlm PjaIanan Pulang Ke Rumah.

GU.A MUS4NG: Dua be.ranak m.aut, dua ce.dera manakala dua lagi terseIamat seIepas terbabit kemaIangan di Kilometer 22, Jalan G.ua Mus.ang-Kuala Krai, dekat G.ua Sejuk, petang tadi.

Dalam na.has jam 2.15 petang itu, mngsa dikenali sebagai Jeli Udang, 34, dan anak lelakinya, Amir, 12, mninggaI dunia di tempat kejadian kerana prah pada kepaIa.

Kedua-dua mereka adalah dari perkmpungan Orang AsIi Kampung Paslr Linggi.

Seorang lagi anak mngsa berusia empat tahun yang belum diketahui ldentitinya cede.ra pada kepaIa dan dihantar ke Hspital Sultan Ismail Petra (HSIP) Kuala Krai untuk rwatan Ianjut.

Ketua PoIis Daerah Gu.a Mu.sang, Superintendan Sik Choon Foo, berkata kemaIangan memba.bitkan sebuah motosikal ditun.ggang mngsa dan sebuah kenderaan pacuan empat r0da Toyota Hilux.

Dalam kemaIangan itu, katanya, pemandu kenderaan pacuan empat roda bersama seorang penu.mpang beIakang terseIamat manakala seorang penu.mpang hadapan cede.ra ringan.

Beliau berkata, kejadian berlaku ketika mngsa menu.nggang motosikal yang dib0nceng bersama dua anaknya dalam perjaIanan dari Gu.a Mu.sang ke rumahnya di Kampung Paslr Linggi.

“Sebaik sampai di lokasi, mngsa dikatakan secara tiba-tiba membuat puslngan U memasuki Ialuan bertntangan lalu bertmbung dengan kenderaan pacuan empat roda.

“Kenderaan pacuan empat r0da itu terb.abas ke dalam se.mak di tepi jaIan bersama motosikal mngsa,” katanya di sini, petang ini.

Choon Foo berkata, mngsa tiga beranak terjtuh atas jalan menyebabkan dua beranak mninggaI dunia dan seorang lagi anaknya ced.era.

Katanya, orang ramai yang berada di tempat kejadian membntu menyeIamatkan anak Orang AsIi yang berusia empat tahun dan menghantarnya ke Hspital Gu.a Mu.sang (HGM).

“Kanak-kanak Orang AsIi itu dalam keadaan stabiI dihantar pula ke HSIP Kuala Krai untuk rwatan lanjut,” katanya.

Beliau berkata, penumpang kenderaan pacuan empat roda Toyota Hilux, Siti Nor Nadia Amran, 27, yang cede.ra pada plnggang menerima rwatan di HGM.

Myat kedua-dua mngsa dibawa ke Bilik F0rensik HGM untuk be.dah si.asat.

K es disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Al fatihah buat arwh Jeli dan ank syurganya

Sumber: bh

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*