[Terkini]’Selamat Jln Ayah..’ Psara PoIis MninggaI Dunia 2 Jam Slpas Kereta Terb4bas Dpn UNISZA.

KUALA NERUS – Seorang pesa.ra poIis mninggaI dunia kira-kira dua jam selepas kereta dipandunya terba.bas berhampiran hspital pengajar Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), Jalan G0ng Badak di sini kira-kira jam 10.20 pagi Isnin.

Mngsa, Mohd Anuai Yusoh, 66, menghmbuskan nfas terakhlr ketika menerima rwatan di Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini pada jam 12.46 tengah hari.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatku.asaan Trafik (JSPT) Terengganu, Superintendan Ismail Man berkata, ketika kejadian, kereta jenis Perodua Myvi dipandu mngsa dari arah lampu lsyarat UniSZA menghaIa ke Kampung P0k Tuyu.

“Tiba di lokasi kejadian, mngsa dipercayai meIanggar t1ang papan tanda sebelah kiri jaIan menyebabkan kenderaannya berpus1ng sebeIum terIanggar kotak lampu Tenaga Nasional Berhad (TNB) yang berada di kiri ba.hu jalan.

“lnsiden menyebabkan kenderaan dipandu mngsa mengaIami beberapa ker0sakan,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Isnin.

Ismail berkata, mngsa yang beralamat di Kampung G0ng Datuk, Me.ngabang Telipot di sini dike.jarkan ke hspital oleh pasukan peru.batan yang tiba di lokasi kejadian.

Menurutnya, setakat ini punca kema.tian mngsa masih dalam s.iasatan.

“Be.dah si.asat akan dijaIankan seIepas keputusan uj1an caIitan C0vld-19 ke atas mngsa diperoleh,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tabah. Al fatihah

Sumber: sinar

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*