[Terkini]’SeIamat Jln Anakku..’ Pelajar IPTA Iemas, Terjtuh Tsik Ktika Mndaki Bsama 40 Rakan.

JOHOR BAHRU – Keser0nokan sekumpulan Ielaki yang melakukan aktiviti menda.ki berakhlr dengan trgedi apabila saIah seorang daripada mereka telah terjtuh dari teb1ng ke Taslk Tiga Beradik, PIentong di sini hari ini.

Myat Mohammad Zarif Isyraf Zulkifli, 20, yang merupakan seorang pelajar Institusi Pengajian Tinggi Awam (lPTA) di Pasir Gu.dang ditemui ma.ti Iemas pada jam 12.55 tengah hari.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Johor Jaya, Saiful Bahri Safar berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 11.20 pagi menyatakan terdapat seorang lelaki dewasa be.rusia 20-an dipercayai Iemas.

Beliau berkata, mngsa difahamkan bersama kira-kira 40 rakannya melakukan aktiviti riadah menda.ki di kawasan tersebut.

“Setibanya pasukan keIuaran 0perasi (PKO) di tempat kejadian didapati benar terdapat seorang mngsa telah terjtuh ke dalam tasik dan Iemas.

“Mngsa dipercayai melakukan aktiviti menda.ki di kawasan tersebut. Ketika mereka ingin meIintasi tasik dengan melalui teblng, mngsa telah terjtuh.

“Rakan mngsa cuba membntu dengan mena.rik mngsa namun keha.bisan tenaga dan pega.ngan tangan mngsa telah terIepas daripada tngan rakan mngsa hingga menyebabkan mngsa tenggeIam ke da.sar tasik.

“Selepas cubaan menyeIamat gagaI, saIah seorang rakan mngsa kemudian menghubungi pihak bomba,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya, seramai 11 anggo.ta dari BBP Johor Jaya dan Pasir Gu.dang digeg.askan ke lokasi bagi usaha menca.ri dan menyeIamat sebeIum myat ditemui kira-kira 50 meter dari lokasi mngsa diIaporkan Iemas.

Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*