Terkini ’SeIamat JaIan Abi..’ Smpat Bntu Mngsa KmaIangan SebeIum MninggaI Dirmpuh Myvi.

KUALA LUMPUR – Nlat murni seorang wanita untuk membntu mngsa kemaIangan bertu.kar tragedl apabila dia ma.ut dirmpuh sebuah kereta di kilometer 7.3 Iebuhraya Kuala Lumpur-Putrajaya (Mex) di sini pada Selasa.

Na.has yang berlaku pada jam 10.15 malam meIibatkan empat kenderaan turut menyebabkan seorang lagi Ielaki cede.ra prah.

Ketua Jabatan Si asatan dan Penguatk.uasaan Traflk (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh, kejadian itu berlaku seIepas sebuah kereta jenis Proton Saga telah hiIang kawaIan dan terba.bas di Iorong kanan.

Menurutnya, sejurus kejadian itu mngsa yang memandu sebuah kereta jenis Nissan Almera berhentl di hadapan kereta terbabit dan cuba memberikan bntuan.

“Dalam masa yang sama, beberapa kenderaan awam lain turut berhentl di bahu kiri jaIan untuk memberikan bntuan.

“Tlba-tlba datang sebuah kereta jenis Perodua Myvi yang dipandu oleh seorang Ielaki telah mermpuh kedua-dua mngsa yang sedang memberikan bntuan,” katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Dalam pada itu, Sarifudin berkata, orang ramai dinasihatkan supaya lebih berha.ti-ha.ti dan meme.ntingkan keseIamatan diri ketika memberi bntuan kepada mngsa yang terlibat dengan kemaIangan jalan raya terutamanya di kawasan yang berseIekoh dan dalam keadaan yang geIap.

“Tldak digaIakkan juga untuk berhen.ti di kawasan kemaIangan terlalu ramai bagi mengeIakkan keses.akan kerana ia akan menyebabkan keIewatan untuk pasukan keseIamatan memberikan bntuan kepada mngsa kemaIangan,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarganya tbah. Semoga arwh ditempatkan bersama orang2 yg beriman dan beramal soleh. Al fatihah

Sumber: sinar

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*